Sari la conținut

Leacul pentru regenerarea celulelor hepatice. Este considerat aur pentru ficat: elimină toxinele, stimulează fluxul sanguin și reglează metabolismul

Aliment dăunător pentru ficat
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
alimente care dauneaza ficatului

Ficatul este cel mai important organ al corpului uman. În fiecare secundă, celulele hepatice sunt implicate într-o varietate de reacții chimice din corpul nostru. Dar există mulți factori care dăunează organului, ceea ce duce la bolile și disfuncțiile sale. Acesta este motivul pentru care ficatul are nevoie de ajutorul nostru. Un agent de neînlocuit care îl curăță ușor și îl restaurează este dovleacul.

Dovleacul este una dintre cele mai cultivate legume din lume. Datorită proprietăților sale și a conținutului bogat în vitamina A și E are efecte anti-îmbătrânire. Cu ajutorul carnitinei din tractul digestiv, alimentele grele sunt mai ușor absorbite.

Leguma îmbunătățește semnificativ funcția hepatică și nu are aproape nici o contraindicație. Substanțele incluse în dovleac stimulează fluxul sanguin al organului, au un efect pozitiv asupra proceselor biochimice, activează ficatul și normalizează metabolismul.

Cum acționează proprietățile dovleacului în organism

Dovleacul este bogat în pectină. Datorită lui, legumele elimină substanțele nocive și toxinele din organism, elimină colesterolul.

Dovleacul este capabil să curățe rapid și ușor ficatul și să restabilească celulele parenchimului – hepatocite. Trebuie să aducem un omagiu capacității legumelor portocalii de a ajuta vezica biliară să subțieze bilele și să o evacueze în timp.

Dovleacul ajută, de asemenea, la descompunerea alimentelor, ceea ce este benefic pentru sistemul digestiv. Ca urmare, ficatul se îmbunătățește, de asemenea.

Dovleacul vindecător

Leguma contine multe vitamine, minerale si alte substante utile. Proprietăți utile ale dovleacului:

  • Dovleacul are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv. Dacă este consumat înainte de mese, alimentele vor fi absorbite mai bine și mai repede.
  • Consumul regulat al dovleacului poate preveni obezitatea, deoarece produsul are un conținut scăzut de calorii.
  • Consumul regulat de dovleac duce la normalizarea tensiunii arteriale și la reducerea durerilor de cap
  • Vitaminele incluse în dovleac au efect antioxidant, care permit organismului să își mențină ținerețea și să elimine toxinee
  • Măștile cu dovleau au efect antibacterian, luptând împotriva inflamației și acneei. În plus, prin utilizarea regulată a măștilor cu dovleac este declanșat procesul de regenerare a celulelor pielii.
  • Conținutul ridicat de vitamine B face dovleacul extrem de util pentru sistemul nervos.
  • Dovleacul compensează lipsa de fier din organism, are un efect pozitiv asupra compoziției sângelui. Întărește vasele de sânge, prin urmare este utilizat pentru a preveni venele varicoase și tromboflebita.
  • Dovleacul este bun și pentru prevenirea bolilor oculare.
  • Consumul regulat de dovleac întărește sistemul imunitar.
  • Are efect antiinflamator, ajută la eliminarea mucusului din plămâni și te scăpa de bolile bronhopulmonare.
  • Este util pentru boli ale sistemului genito-urinar, iar semințele sunt și pentru sănătatea masculină.
  • Previne îngroșarea bilei și ajută ficatul.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunii Adevăruri ascunse, despre mierea de doveac, leacul pentru regenerarea ficatului.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Leacul pentru regenerarea celulelor hepatice. Lidia Fecioru: „Este aur pentru ficat”

„Mierea de doveac se obţine în felul următor:

Se curăţă bine, bine doveacul şi se umple cu zahăr. Se lasă într-un vas mare, până când se înmoaie coaja. Coaja dovleacului trebuie să devină moale, moale.

Nu se mestecă în doveac, ci se răstoarnă când coaja e gata.

E aur pentru ficat. Se poate lua cu lingura din interior cât vrem. Nu există o doză anume.

Această miere de doveac este bună pentru cei care au avut hepatită şi încă au virusul activ. Totodată, mierea de dovleac este bună şi pentru cei care au probleme cu fierea. Chiar şi pentru cei care au avut transfuzii”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3 CNN.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel