joi, august 18, 2022

Dr. Adina Alberts susține că, potrivit rapoartelor recente, aproape jumătate dintre cei uciși în Marea Britanie de tulpina Delta, erau imunizați cu schema completă de vaccinare. 

Medicul a postat și un raport care susține cele afirmate de ea.

”Din 257 de decese în UK datorate variantei δέλτα, 46% dintre acești oameni fuseseră imunizați prin inoculare cu schema completă, 18% cu o singură doză, și restul de 36% erau neinjectați. Fiecare e liber să interpreteze concluziile studiului exact așa cum dorește,” scrie dr. Alberts pe pagina sa de Facebook.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Decese de Covid la persoane vaccinate?

În raportul citat de dr. Alberts apar următoarele date:

”Inexact: Din cele 257 de decese cauzate de varianta Delta în Marea Britanie, doar 46% au primit ambele doze de vaccin COVID-19. Majoritatea persoanelor care au murit din cauza variantei Delta nu fuseseră vaccinate (36%) sau primiseră o singură doză de vaccin, care nu oferă o protecție completă (18%).
Înșelător: decesele provocate de COVID-19 apar în principal la persoanele în vârstă de 50 de ani sau mai mult, care au o acoperire vaccinală mai mare (80%) decât restul populației. Deoarece vaccinurile nu oferă o protecție perfectă, există câteva decese încă în populația vaccinată, dar cei care au fost vaccinați complet împotriva COVID-19 au șanse mai mici de deces decât cei nevaccinați din aceeași grupă de vârstă.”

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Verdictul raportului scoate însă la iveală că afirmația potrivit căreia ”cei vaccinați sunt mai predispuși să își piardă viața din cauza infectării cu varianta Delta” este una neconformă cu realitatea și că vaccinurile, deși nu oferă protecție 100% sunt sigure și eficiente. Prin urmare, infecțiile și decesele pot apărea în continuare în rândul populației vaccinate, dar la rate mult mai mici comparativ cu persoanele nevaccinate. Proporția mai mare de decese cauzate de varianta Delta a fost în rândul populației nevaccinate cu vârsta de peste 50 de ani. Vaccinurile au prevenit zeci de mii de decese cauzate de COVID-19 doar în Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: Un bărbat de 36 de ani a murit la spital după ce a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private