Sari la conținut

Dr. Adina Alberts dezvăluie pericolul conservelor din comerț. Ce alimente procesate trebuie să evităm?

  • de
  • ;

Dr. Adina Alberts ne avertizează asupra pericolului pe care consumul de mâncarea procesată, în special conservele din comerț, îl are asupra sănătății noastre. Potrivit medicului, se pare că aditivii toxici și sarea în exces sunt doar câteva dintre riscurile pentru sănătatea organelore interne. 

„Cu cât mâncați mai multe conserve, cu atât viața voastră va fi mai scurtă!”, a declarat Dr. Adina Alberts într-o postare recentă pe rețelele sociale, stârnind un val de reacții din partea publicului potrivit CSID.

De asemenea, ea a explicat conținutul acestor conserve, susținând că multe dintre acestea conțin aditivi nocivi, conservanți chimici, sare în exces și, în unele cazuri, urme de metale grele provenite din ambalajele metalice.

Citeste si…

Pericolele nivelului ridicat de sodiu din conserve

Medicul mai spune că astfel de produse pot afecta pe termen lung ficatul, rinichii și sistemul cardiovascular, mai ales în cazul persoanelor care le consumă regulat în locul alimentelor proaspete. În plus, conservanții de sinteză și nivelul ridicat de sodiu din conserve pot agrava probleme deja existente, cum ar fi hipertensiunea, retenția de apă sau bolile digestive, potrivit sursei citate.

Adina Alberts încurajează românii să aleagă alimente cât mai naturale, gătite acasă și să evite produsele care au termene de valabilitate „suspect de lungi”. De asemenea, ea recomandă să citim atent etichetele și să evităm alimentele cu ingrediente greu de pronunțat sau cu mulți aditivi.

Citeste si…

„Ceea ce mâncăm devine parte din noi. Nu putem avea un corp sănătos dacă ne hrănim zilnic cu produse moarte, procesate și lipsite de valoare nutritivă reală”, a adăugat medicul.

Ce alimente procesate trebuie să evităm?

Potrivit InfoCons, acestea sunt alimentele pe care ar trebui să le evităm:

  • Mezeluri și carne procesată: alimentele precum salam, crenvurști și cârnați sunt bogate în sare, grăsimi saturate și nitriți, care pot fi cancerigeni.
  • Mâncare fast-food: hamburgeri, cartofi prăjiți, pizza, etc., sunt adesea bogate în grăsimi, sare și calorii goale.
  • Băuturi carbogazoase, precum sucurile, energizantele și alte băuturi dulci sunt bogate în zahăr și pot contribui la creșterea în greutate și apariția problemelor de sănătate.
  • Produse de patiserie și cofetărie, cum ar fi prăjituri, biscuiți, bomboane și alte produse de patiserie conțin cantități mari de zahăr, grăsimi și calorii.
  • Mâncăruri semipreparate precum pizza congelată, lasagna și supe instant pot conține cantități mari de sare, grăsimi și aditivi.
  • Cereale procesate, precum fulgi de porumb, musli pot fi bogate în zahăr și pot conține cantități mici de fibre.
Acest articol are un rol informativ și nu înlocuiește sfaturile medicului. Pentru orice decizie privind tratamentul, consultați un specialist.
Elena Marinescu

Elena Marinescu are o vasta experienţă profesională în audiovizual, presa scrisă şi online. A avut colaborări cu publicaţii importante din media, precum "România Liberă", "Capital" sau "Taifasuri", şi se ocupă de domeniul medical de aproape 15 ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel