duminică, ianuarie 23, 2022

„Deja suntem în situația Italiei ca proces.” Președintele Societății de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila atrage atenția că suntem cu 2-3 săptămâni în urma Italiei, în ceea ce privește pandemia de COVID-19. De asemenea, potrivit medicului, este posibil ca la sfârșitul lunii aprilie să avem 2-3 mii de cazuri, zilnic. 

„Odată cu mărirea capacității de testare va crește și numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar și cu aceste restricții. Important este dacă o să discutăm de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic. Deja suntem în situația Italiei sau Franței ca proces. Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate și 100 de persoane din rândul personalului medical. Și în Franța și în Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru că suntem cu două sau trei săptămâni decalaj față de ei. Și acolo a fost personal medical care s-a îmbolnăvit încă de la început”, a declarat Rafila la digi24. 

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru dă cărțile pe față: de ce înșeală fe...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private