sâmbătă, aprilie 1, 2023

Varianta Delta a noului coronavirus care a fost găsit pentru prima dată în India este cea mai mare amenințare la adresa efortului Statelor Unite de a eradica COVID-19 la granițele sale, a declarat expertul american în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, într-o conferință de presă, conform Reuters.

Varianta Delta a devenit dominantă la nivel global, a declarat vineri un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Te-ar mai interesa: Peste 200 de copii s-au vindecat de hapatita C cu ...

„Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19”, a spus Fauci, adăugând că este „asociată cu o severitate crescută a bolii”.

Fauci a mai declarat că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv vaccinul Pfizer / BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

„Avem instrumentele, așa că hai să le folosim și să zdrobim focarul”, a spus Fauci.

„Statele Unite nu își îndeplinesc obiectivul de a vaccina 70% dintre adulți până pe 4 iulie și vor avea nevoie probabil de câteva săptămâni suplimentare pentru a atinge ținta respectivă”, a declarat Jeffrey Zients, consilierul senior al Casei Albe pe COVID-19, în timpul conferinței de presă.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Zients a adăugat că se așteaptă ca 70% dintre adulții peste 27 de ani să fi primească cel puțin o doză de vaccin până pe 4 iulie.

Peste 150 de milioane de persoane din Statele Unite, sau mai mult de 45% din populație, au fost complet vaccinate, potrivit datelor federale actualizate ultima dată luni, 22 Iunie.

Varianta Delta a contribuit la un focar sever de COVID-19 în India în aprilie și mai, care a copleșit serviciile de sănătate din țară și a ucis sute de mii de oameni.

Te-ar mai interesa: Avertismentul medicilor: dacă observi asta pe ughi...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private