Sari la conținut

Dr. Anthony Fauci, în decord total cu planul de vaccinare anti-covid al Marii Britanii

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Anthony Fauci, în decord total cu planul de vaccinare anti-covid al Marii Britanii.

Ca reacţie faţă de rapida creştere a ratei de răspândire a virusului, cauzată de o tulpină nouă a coronavirusului,Marea Britanie este nevoită să își modifice palnul de vaccinare anti-covid.

Astfel, dozele de rapel, care ar trebui administrate la trei săptămâni după primele injecţii, urmează să fie sacrificate. Pentru a da mai multor persoane protecţia unei singure doze mai rapid. Prin urmare, este posibil ca respectivele persoane să aştepte până la 12 săptămâni pentru a primi a doua doză.

Anthony Fauci a declarat că nu este de acord cu planurile Marii Britanii de a administra mai multor persoane prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, amânând astfel cea de a doua doză.

„Știm din studiile clinice că momentul optim pentru vaccinare este într-o singură zi. Și apoi să aşteptăm 28 de zile pentru vaccinul Moderna. Și 21 de zile mai târziu pentru Pfizer”, a spus dr. Anthony Fauci, potrivit BBC, citat de Rador.

Companiile producătoare de vaccin anti-covid susțin că doar prima doză de vaccin nu este suficientă pentru protejarea oamenilor

Dr. Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, a declarat că Statele Unite vor continua să administreze a doua doză la intervalul stabilit de producătorii vaccinului. Pentru a oferi protecţie completă. Pfizer şi BioNTech, care au creat vaccinul pe care îl foloseşte în prezent Marea Britanie s-au exprimat de asemenea împotriva planului.

Dr. Fauci a adăugat că se poate argumenta şi poate înţelege de ce medicii vor să întârzie a doua doză. Cu toate acestea, el nu ar fi în favoarea acestui lucru, dorind o vaccinare completă, cu două doze.

Mai mult de atât, și companiile producătoare de vaccin anti-covid  au atras atenţia că cele două doze de vaccin sunt cruciale pentru a obține o protecție maximă împotriva COVID.

Pfizer și BioNTech au argumentat că nu există dovezi care să arate că prima doză de ser, şi singura, ar proteja oamenii după trei săptămâni.

„Trebuie să urmăm principiile sănătății publice și să acționăm cu viteză dacă vrem să învingem această pandemie globală. Credem că oamenii vor înțelege și ne vor mulțumi pentru această acțiune”, a spus Chris Whitty, medicul-șef al Angliei. Acesta este susținut și de omologii săi din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel