Categories: Expertul zilei

Dr. Beatrice Mahler. De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, în același timp. „Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie”

Dr. Beatrice Mahler. De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, în același timp. „Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie”.

De la începutul pandemiei de coronavirus, prin toate canalele media sunt făcute publice măsurile de prevenire a acestei boli. Este bine cunoscut faptul că virusul SARS-CoV-2 se poate lua oricum şi de oriunde. Tocmai de aceea, trebuie să fim foarte atenţi, să purtăm mască şi să păstrăm distanţa faţă de alte persoane.

În mod cu totul paradoxal, însă, sunt persoane mult mai norocoase, care stau în casă cu bolnavi COVID și, cu toate acestea, nu se contaminează. Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, a subliniat faptul că reacţia la virus ţine de ADN-ul fiecăruia dintre noi.

Dr. Mahler a confirmat că, într-adevăr, sunt cazuri în care membrii unei familii care locuiesc în aceeaşi casă se îmbolnăvesc de coronavirus, mai puţin unul dintre ei, potrivit ziare.com.

De ce nu se infectează cu coronavirus toți membrii unei familii, în același timp

„Sunt două situaţii care pot fi luate în discuţie. Prima este cea în care imunitatea celorlalţi membri ai familiei este foarte bună. Și să reuşească să distrugă coronavirusul în momentul în care acesta intra în corp.

Sunt studii efectuate în acest moment care precizează că la anumite persoane, macrofagele au capacitatea de a capta virusul SARS-CoV-2 care ajunge în plămâni şi să-l neutralizeze.

Însă nu ştim care este tipul de persoane şi ce structură genetică au acestea care permite acest tip de răspuns extrem de eficient”, a explicat dr. Beatrice Mahler.

Macrofagele sunt o subcategorie a globulelor sângelui, cu rol important în sistemul imunitar. Acestea sunt vitale pentru dezvoltarea mecanismelor de apărare nespecifice care oferă prima linie de apărare împotriva agenților patogeni. Aceste celule imune mari sunt prezente în aproape toate țesuturile. Macrofagele elimină activ celulele moarte și deteriorate, bacteriile , celulele canceroase și resturile celulare din organism

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

6 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

6 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

7 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

7 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

8 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia