duminică, ianuarie 29, 2023

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie, se răspândește în mod alarmant în unele zone din Anglia. Orice modificare a noului coronavirus poate aduce repercusiuni grave asupra contextului pandemic actual, întrucât poate diminua eficiența vaccinurilor.

Conform declarațiilor oficiale oferite de Matt Hancock, secretar din domeniul Sănătății, cel puțin 60 de autorități locale diferite au raportat infecții cauzate de o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. Oficialul britanic a anunțat că Organizația Mondială a Sănătății a fost informată în această privință, iar cercetătorii au început studiile aprofundate, potrivit BBC.

Din fericire, infectarea cu noua tulpină nu prezintă riscul unor manifestări mai grave de Covid-19 și nu pare să afecteze eficiența vaccinurilor dezvoltate până în acest moment, cu toate că unele mutații genetice ar putea cauza acest lucru.

Te-ar mai interesa: Cancerul uterin: semne, simptome și rata de suprav...

Acesta a susținut, în prezența parlamentarilor din Camera Comunelor că, în ultima săptămână, cazurile de acest tip au crescut exponențial pe teritoriul Londrei, în Kent și în unele părți din Essex și Hertfordshire.

„Momentan, am identificat peste 1000 de cazuri de infectări cu noua tuplină de SARS-CoV-2. Acestea sunt predominante în Sudul Angliei, deși s-au raportat cazuri în aproape 60 de zone distincte”

Deocamdată nu se știe originea mutației genetice, însă, indiferent de cauză, trebuie să fie aplicate măsuri imediate de inhibare a infectării cu noua tulpină.

Te-ar mai interesa: Antibioticul natural care face MINUNI. Leacul împo...

„Nu trebuie să devenim isterici. O nouă tulpină nu înseamnă neapărat că este mult mai contagioasă sau prezintă riscuri mai mari. Trebuie doar să ținem acest aspect sub supraveghere”, a declarat Alan McNally, expert al Universității din Birmingham.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private