Sari la conținut

Dr. Bilic: Ce înseamnă să mănânci sănătos? „Să nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise)”

medic nutriționist
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
dr. Bilic, despre o leguma cu multiple beneficii

Dr. Bilic: „Ce înseamnă să mănânci sănătos? Sa mănânci sănătos înseamnă in primul rând sa mănânci in functie de senzatiile alimentare (foame, sațietate). Înseamnă sa mănânci intuitiv (in functie de apetit, pofte) si nu in ultimul rând sa nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise)”, atrage atenția medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Dr. Bilic: Ce înseamnă să mănânci sănătos? „Să nu ai tabu-uri alimentare (alimente interzise)”

Într-o postare pe contul personal de socializare, Mihaela Bilic, medic nutriționist, a explicat ce înseamnă mâncatul sănătos.

Dr. Bilic: Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!

„Mâncarea sănătoasa nu înseamnă mâncare dietetică, dimpotrivă: tot ce e gras e sănătos, de la unt la ciocolată. Noi, oamenii, creștem din grăsime, nu din apă si frunze!
Tot mâncat sănătos înseamnă când te bazezi pe cele 5 simturi cu care este dotat corpul (văz, auz, miros, gust, atingere) atunci când evaluezi mâncarea, nu pe deciziile si informațiile rationale ale minții”, a explicat mihaela Bilic.

Potrivit acesteia, mintea are doar „gânduri și idei care sunt usor de manipulat și de influențat”, iar corpul nu poate fi păcălit.

„Mintea nu simte, ea are doar gânduri si idei care sunt usor de manipulat si de influențat, corpul in schimb nu poate fi păcălit. Si dacă ceva ne place cu adevarat, înseamnă ca e sănătos si ne face bine.

Cat despre program si numar de mese, fiecare e liber sa decidă ritmul care i se potriveste. Silueta este rezultatul echilibrului dintre cantitatea de mâncare consumată și cheltuielile organismului. Fiecare individ are un buget de calorii în care trebuie să se încadreze, unii sunt mai “bogați”, alții mai “săraci”…”, a spus medicul.

De asemenea, Mihaela Bilic spune că „mâncatul peste buget duce la îngrășat. Iar dacă avem kilograme in plus, nu înseamnă că mâncăm nesănătos, ci doar că mâncăm prea mult!!”, a transmis Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel