Sari la conținut

Dr. Bilic, despre alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa: Laptele este miraculos

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Laptele, aliment care hidratează

Dr. Bilic, despre alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa! Ceai, cafea sau suc? Oare pot înlocui apa? Toate cele trei băuturi menționate, ceaiul, cafeaua și sucul, pot înlocui apa într-o oarecare măsură, însă apa rămâne cea mai sănătoasă și importantă băutură pentru hidratare.

Aceste băuturi conțin cofeină și zahăr în cazul cafelei și sucului, ceea ce le face mai puțin indicate pentru hidratare pe termen lung. Este recomandat să consumi apă în principal și să folosești ceaiul, cafeaua sau sucul doar ca băuturi complementare sau din când în când.

În emisiunea Doctor de Bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentele care ajută la hidratare și pot înlocui apa.

Dr. Bilic: În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența

Potrivit medicului, laptele poate înlocui cu succes apa. Laptele este bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens și care pierd apa prin transpirație.

„Laptele este miraculos la capitolul hidratare. Există studii comparative între consumul de apă și consumul de lapte și s-a demonstrate că organismul nostru, datorită acestei complexități al laptelui, reține mai bine apa și folosită mai bine în momentul în care vine la pachet cu nutrienții din lapte.

În lapte avem 87% apă, iar puținul rest face diferența. Este foarte bun pentru copii, sportivi și la cei care fac efort fizic intens și care pierd apa prin transpirație”, spune medicul nutriționist.

Ceaiul și laptele, două alternative foarte sănătoase pentru apă

„Ceaiul și laptele pot fi două alternative foarte sănătoase pentru apă. În momentul în care vorbim de ceai, dacă avem ceaiul negru, regăsim teina care este omolog cu cafeina și de poate da și un tonus suplimentar. Dacă vorbim de ceaiul verde avem foarte mulți antioxidanți și din nou beneficii”, conchide dr. Mihaela Bilic.

Așadar, potrivit medicului, ceaiul, cafeaua și laptele pot fi alternative la hidratare.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel