Sari la conținut

Dr. Bilic, despre deserturile care nu pun în pericol silueta

desert care nu pune silueta in pericol
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Bilic, despre dulciuri

Deserturi care nu pun în pericol silueta.

Într-o postare pe contul personal de socializare, dr. Mihaela Bilic a făcut o listă cu deserturi potrivite care nu pun în pericol silueta. Mai mult, medicul a spus care este momentul potrivit pentru a consuma ceva dulce.

„Relația noastră cu zahărul este una specială iar noi, doamnelor, datorită complexității emoționale, găsim în dulciuri o sursă de plăcere care nu trebuie neglijată. Recunoașteți, nu are nicio legătură cu foamea, ne e poftă de ceva bun! Care sunt produsele care ne oferă satisfacție maximă cu un aport minim de calorii? Tot ce e cremos și pufos!

Pe primul loc în top vom pune înghețata. Nu aia plină de nuci, caramel și sos de ciocolată, ci o înghețată banală de vanilie sau cacao. Ce e bun la înghețată? Faptul că e pufoasă și aerată ne dă impresia că mâncăm mult. În realitate înghețata este expandată cu aer, volumul e de două ori mai mare decât greutatea, dacă o lăsa să se dezghețe veți vedea că rămâne doar jumătate de cutie.

Este un desert pe bază de lapte din care zahărul se absoarbe lent și are mai puține calorii decât orice prăjitură. Consistenta ei cremoasă face bine la creier, stimulează zone speciale responsabile de plăcere… nu e de mirare că cea mai bună înghețată e la fundul cutiei, când a apucat să se dezghețe!”, explică dr. Mihaela Bilic.

Orez cu lapte, griș cu lapte, budincă

„Tot cremos și tot nepericulos pentru siluetă este orice desert pe bază de lapte: orez cu lapte, griș cu lapte, budincă. Lactoza din lapte este un carbohidrat cu absorbție lentă care nu pune în pericol echilibrul glicemiei. Este adevărat, nu are aceeași putere de îndulcire ca zahărul, însă merită să profităm de gustul dulce natural obținut din amestecul de lapte cu făinoase. Ideal ar fi să nu mai adăugăm zahărul din exterior. Folosiți scorțișoară, aduce o aromă specială și reglează și glicemia”, afirmă nutriționistul.

Secret: desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin

Mihaela Bilic, medic
Sursă foto: Facebook/MihaelaBilic

„Mai vreau să știți un secret apropo de consumul de dulciuri: desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât dacă îl mâncăm pe burta goală. Zahărul dintr-un desert se absoarbe mai rapid și în cantitate mai mare dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sînge este mai mică”, mai spune dr. Bilic.

„Evitați să consumați dulciuri înafara meselor, sub formă de gustare, produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă. Deci înghețată să fie, dar nu pe burta goală și nici toată cutia!”, scrie medicul pe Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel