
Dr. Bilic spune cum scăpăm de anemie: „cu tocăniță… gătită înăbușit”

Anemia este o afecțiune comună, întâlnită de obicei la copii și la femeile însărcinate. Însă poate afecta pe oricine, oricând. Cei care se întreabă ce este anemia, trebuie menționat că această afecțiune se manifestă prin scăderea globulelor roșii din sânge. Globule ce sunt necesare pentru transportul oxigenului către țesuturile din organism.
Mihaela Bilic, medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice, a explicat pe un cont de socializare despre modul în care putem scăpa de anemie prin alimentație.
Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...
Recent, medicul a amintit de spanac. Preparatele din frunze de spanac acționează ca un produs medicinal. Contribuind la profilaxia sau ameliorarea unor afecțiuni, precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia.
I se atribuie spanacului și rolul de activator al secrețiilor pancreatice și de agent anticancerigen. Sucul de spanac este o formă mai gustoasă și mai nutritivă de a consuma frunzele de spanac, congelat sau gătit, spanacul își pierde o parte din proprietăți, îi scad proprietățile vitaminizante și anti-oxidante.
„Cu spanac, ar spune Popeye-marinarul. Eu zic cu tocăniță… gătită înăbușit. Metoda de gătit are impact pozitiv asupra conținutului de fier din alimente:
Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.