miercuri, noiembrie 30, 2022

Situația din China a atras atenția tuturor, provocând îngrijorare la cel mai înalt nivel. China este în acest moment imaginea groazei: oameni care au ajuns să urle la geamuri după o săptămână de izolare totală, părinți despărți de copiii lor testați pozitiv, foamete.

Acum nu rămâne decât să ne întrebăm: trebuie să ne așteptăm la un dezastru sau chinezii sunt în urma noatră?

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Potrivit medicului Carmen Dorobăț, în acest moment China se confruntă cu un val de Omicron, căruia Europa i-a făcut deja față.

„Cam aşa s-ar traduce, că este vorba de un val care peste noi a trecut, dar, bineînţeles, noi fiind şi sensibili în acest areal geografic, orice atitudine agresivă, chiar dacă vorbim de sectorul medical, nu este bine venită şi ea trebuie făcută cu bună-gândire şi înţelegere vizavi de populaţie pentru a nu ajunge la astfel de elemente care, bineînţeles, se pot revolta pentru că, pe bună dreptate, presiunea este atât de mare.”, a declarat dr. Carmen Dorobăţ la Sinteza Zilei.

Te-ar mai interesa: Cele 3 simptome de CANCER la care trebuie să fii a...

Este posibil să se creeze o nouă tulpină sau vorbim de ultimul strănut al pandemiei?

„Nu putem vorbi de ultimul strănut într-o pandemie. Noi acum, de exemplu, suntem şi în pandemie de HIV, dar pe care încă o stăpânim. Aşa şi cu Omicronul şi cu toate celelalte variante care ar fi posibile să vină de aici încolo.

Important este să avem ştiinţa să stăpânim această pandemie şi deloc să avem vreodată asemenea aşteptări să o oprim şi, în special, să o oprim brusc.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

Acest lucru nu se întâmplă niciodată într-un fenomen epidemiologic. Deci, încet-încet, pandemia îşi va relua un curs pe care noi să îl putem prevedea şi în acelaşi timp să îl putem stăpâni din punct de vedere medical.”, a explicat epidemiologul.

Dr. Carmen Dorobăţ a estimat că, deocamdată, în sezonul cald, nu trebuie să ne temem de un nou val pandemic.

„Pentru valul Omicron cam ştim cum stau lucrurile, am văzut şi varianta B.A.2, carea dat acele forme mai agresive şi care nu a fost de natură să ne pună probleme din punct de vedere al organizării.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Eu aş spune, pentru că şi urmează perioada aceasta a sezonului cald, când ştim că dinamica virală pentru acest virus este mai scăzută, să vedem ce se va întâmla odată cu venirea sezonului rece.

Posibil oricând să apară o noua variantă, ca şi în cazul gripei. Important este să ştim să o stăpânim.”, a concluzionat dr. Dorobăţ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private