joi, februarie 2, 2023

De ce mă îngraș după o cură de slăbire? Unde greșesc? Ce nu fac bine? Dr. Cezar, medic cardiolog, a răspuns la această întrebare. Răspunsul te va lăsa fără cuvinte.

De ce mă îngraș după o cură de slăbire? Dr. Cezar: Lucrurile devin complicate

Ai încercat tot felul de diete rapide pentru slăbit: dieta daneza, dieta ketogenică, dieta yazio, dieta rina, dieta indiană, dieta dash, dieta cu apă, dieta cu varză și ai avut pe moment rezultate dar apoi te-ai îngrășat la loc? Specialistul nutritionist și antrenorul au dat vina pe tine că ești leneș(ă) și că trebuie să te motivezi mai mult?

Te-ar mai interesa: S-a aflat secretul siluetei perfecte. Alimentul mi...

90% din cei care reușesc să țină o cură de slăbire rapidă își recapătă apoi kilogramele pierdute și chiar mai pun și câteva în plus. Printre cei care doresc să slăbească rapid se află și mulți doctori sau nutriționiști care își modifică în photoshop pozele sau se fotografiază în poziții avantajoase ca să pară mai slabi atunci când dau sfaturi de slăbire online.

Îți voi demonstra pas cu pas:

 • De ce nu poți și nici nu e nevoie să-ți calculezi caloriile,
 • De ce nutriționiștii care-ți dau sfaturi ca să mănânci mai des îți fac mai mult rău,
 • De ce să renunți la cântarul de bucătărie și la toate aplicațiile care îți cer să completezi gramaje cu tot ce ai mâncat consumându-ți timpul și nervii în zadar,
 • Iar la final îți voi spune care este secretul pentru a slăbi și a rămâne sănătos pe termen lung.

Majoritatea dietelor se bazează pe celebra ecuație a caloriilor: respectiv caloriile care intră trebuie să fie mai puține decât cele care ies, adică să mâncăm mai puțin și să ardem mai mult. Logic, nu? Însă această teorie e greșită pentru că nu ține seama că variabilele acestei ecuații se modifică fără voința noastră, așa cum îți vom explica în continuare.

Te-ar mai interesa: Cine este soția lui Gigi Becali?! Marele secret al...

Spre exemplu: caloriile care intră sunt reprezentate de ceea ce avem în farfurie minus ceea ce nu se absoarbe din ceea ce avem în farfurie. Iar ceea ce se absoarbe depinde de mulți factori cum ar fi: combinarea alimentelor, gradul de hidratare, aportul de fibre, microorganismele din intestin, nivelul de stres și astfel performanța sistemului digestiv este diferită de la o zi la alta.

Dr. Cezar: Dar stai așa! Lucrurile devin și mai complicate atunci când ne referim la caloriile care ies: consumul de energie totală este suma energiilor folosite pentru:

Te-ar mai interesa: Moșii de Iarnă 2023. Pe ce dată pică Sâmbăta Morți...

 • metabolismul bazal
 • activitatea cognitivă
 • digestie
 • reglarea temperaturii corpului
 • activitatea fizică obișnuită
 • activitatea fizică sportivă
 • refacerea după activitatea fizică … și în final …
 • energia pentru depunerea rezervelor de grăsime

Nu dispera! Avem și o veste bună: Iată și soluția pentru slâbire și sănătate pe termen lung: reechilibrarea naturală a nivelurilor hormonale – a tuturor hormonilor”, atrage atenția dr. Cezar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private