Sari la conținut

Dr. Cezar, despre factorii care duc la apariția cancerului. Boala are legătură cu…

doctor cezar
Sursă foto: Dr. Cezar Facebook
Factorul care duce la apariția cancerului

Dr. Cezar ne ajută să înțelegem care sunt principalii factori care duc la cancer. Boala începe în ani și ani de zile, în condițiile glucozei crescute, explică medicul.

Pe numele său adevărat Cezar Amititeloaie, Dr Cezar nu este doar un medic cardiolog, ci și un antreprenor foarte ager, pasionat de nutriție, sport și psihologie, fondator al unui club de sănătate și sport.

În cadrul podcastului ALTCEVA, dr. Cezar a vorbit despre principalii factori care duc la apariția cancerului. Specialistul a explicat ce se întâmplă în organism, înainte ca o persoană să fie primească un astfel de diagnostic

Dr. Cezar: „Când nu accepți o anumită situație, celulele stomacului refuză digestia”

cancer
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

„Celule noastre trebuie să producă energie pentru activitățile lor, să producă proteine. Avem două mecanisme de producere a energiei: prin oxidare, prin mecanismul aerob, mai ales la nivelul mitocondriilor, care sunt niște centrale energetice eficiente, și prin mecanismul anaerob, prin fermentare, un mecanism primitiv, care folosește bacteriile – cum fermentează mustul în butoi -, dar e un mecanism cu un randament mai mic de producere a energiei.

Citeste si:

În momentul în care suprasolicităm anumite celule, din punct de vedere energetic, aceste mitocondrii ale noastre încep să se deterioreze, să se împuțineze, să fie distruse, capacitatea celulei de a produce energie, prin mecanismul aerob scade și atunci se mută mai mult către mecanismul anaerob, pe fermentație. Fermentația are nevoie de multă glucoză, în lipsa oxigenului, pentru a produce energie la randamentul mai mic, dar așa se descurcă o bună perioadă de timp”, a explicat invitatul lui Adrian Artene.

Dr. Cezar: Glucoza crescută, combustibil pentru celule canceroase

„Problema începe în ani și ani de zile, în condițiile glucozei crescute, care este combustibil pentru celule canceroase, și lipsei de oxigen, care ajunge în corp prin mișcare. E demonstrat foarte clar că sportul scade riscul de cancer în procente semnificative și la cei care au acest diagnostic este îmbunătățită speranța de viață și supraviețuirea”, a spus Dr. Cezar, la podcastul „ALTCEVA”.

Celulele sunt afectate de factorul emoțional, spune medicul.

„Pancreasul e conectat emoțional cu puterea, cu controlul. Și atunci bagi în tine substanțe toxice, că mănânci aiurea, dar celulele sunt afectate și de factorul emoțional.

Stomacul e cu digestia. Discutând cu persoane care au astfel de boli, (îmi spun – n.red.): «Nu digerăm o anumită situație», «Nu accept așa ceva, «Mie nu mi se poate întâmpla așa ceva», «Eu nu accept asta, eu sunt perfecționist». Când nu accepți o anumită situație, celule stomacului refuză digestia. Și atunci mănânci niște proteine, care nu mai sunt digerate bine, pentru că stomacul nu mai produce acid clorhidric. Acele proteine se deteriorează, apar inflamații, celule sunt hiper-utilizate, trebuie să muncească în plus, să se consume energie și la un moment dat nu mai fac față”, a conchis medicul specialist.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.