Sari la conținut

Dr. Mihaela Bilic vorbeşte despre fructul vedetă al verii: Ajută la eliminarea retenției de lichide din organism

pepene scade tensinea arteriala
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Pepene roșu

Pepene roșu sau galben? Dr. Mihaela bilic a explicat care este cea mai prietenoasă versiune pentru siluetă.  Ce obțiune ar allege medical nutritionist?

Nutriţionistul Mihaela Bilic notează într-o postare pe contul personal de socializare beneficiile fructul vedetă al verii, pe care îl recomandă ca un desert prietenos cu silueta.

pepene rosu

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj referitor la valorile nutriționale ale pepenelui roșu și a celui galben, cele mai populare fructe din acest sezon.

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista!

Dr. Bilic: „Licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime”

Pepenele roșu

Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte: pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii. Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu. La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3 g pentru cel roșu.

Pepenele galben

Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă – acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g. Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă”, explică medicul.

Pe final, Mihaela Bilic a oferit un pont. Ea spune cu ce poți combina pepenele.

„P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat – și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel