miercuri, octombrie 27, 2021

Sezonul cald s-a încheiat, însă problemele pielii abia acum încep. Printre acestea se numără și erupțiile acneice, la ordinea zilei în rândul tinerilor care s-au expus la soare, dar și al adulților care

se confruntă cu episoade tardive de boală.
“Soarele usucă pielea și aparent îmbunătățește aspectul tenului acneic uniformizând culoarea. În același timp, căldura și lumina intensifică secreția de sebum și acumularea lui la nivelul porilor, cu accentuarea erupției de acnee după sezonul estival”, afirmă medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Persoanele cu acnee ar face orice să scape de coșuri în scurt timp. Iar de la dorință până la manevrele greșite uneori nu este decât un pas. Agresarea pielii, terapiile naturiste fanteziste, machiajul în exces, toate contribuie la agravarea

acneei.

O altă greșeală frecventă este lipsa de perseverență în tratamentul recomandat de specialist, abandonul după câteva zile sau săptămâni fiind adesea întâlnit. Ameliorarea se obține treptat și un tratament corect se întinde pe o perioada lungă de timp. Tratamentele de acnee urmează niște pași care trebuie respectați în toată perioada de risc, adică în pubertate, adolescență. După încheierea acestei perioade, îngrijirea cosmetică antiseboreică ar trebui să fie regulă, așa cum ne obișnuim cu pasta de dinți și cu periuța, adică toată viața”, spune coordonatoarea dr.

Leventer Centre care, de-a lungul timpului, a tratat cu succes mii de pacienți cu acnee.
Specialiștii insistă și asupra folosirii cu discernământ a terapiei cu anticoncepționale. Acestea nu se iau niciodată la întâmplare.
“Nu orice contraceptiv este bun și nu oricui. Administrarea lor se face dupa protocoale de lucru bine stabilite și se ține cont de vârstă, analize și ecografia ovarelor atunci când se alege tratamentul”, accentuează medicul Mihaela Leventer.
Consultul dermatologic este primul gest recomandat pacienților care vor să scape de acnee în cel mai scurt timp. În plus, medicii

îi sfătuiesc pe părinți să nu agreseze leziunile de acnee ale copiilor și să nu-i încurajeze să folosească fondul de ten la vârste fragede. În ceea ce privește dieta, sunt de evitat dulciurile în exces și laptele provenit de la animale tratate cu hormoni.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Ultimele stiri