marți, aprilie 20, 2021

Medicul pediatru Mihai Craiu a explicat, într-o postare pe pagina de Facebook ”Spitalul Virtual pentru Copii” că prea multă curățenie, atunci când sistemul imunitar al copilului este în formare, face mai mult rău decât bine. 

Redăm

mai jos postarea integrală:

Nu voi obosi in a spune că, IN DOZA CORECTĂ, murdaria este bună in prima parte a vieții. Excesul de curățenie, in momentul in care sistemul nostru imun invață regulile elementare ale jocului, este rău.

Ca și în viață, la sistemul imun, este important startul. Ne naștem cu un sistem imun innăscut, pe care îl moștenim de la părinți. Acesta nu este mai bun sau mai prost decât la alți copii, la momentul nașterii, ci este atât de performant cât sunt genele pe care le avem de la familie.

Ulterior, pe această zestre genetică, putem clădi bine, sustenabil sau

prost, complet artificial. Ce vreau să spun? Doar interacțiunea cu microorganisme DIVERSE ne face abili în a identifica si a manageria diversele conflicte imune ulterioare. Organisme prezente în mediu sau aduse din exterior de catre medic, după atenuare sau omorâre completă, în vaccinuri.

Ca la școală…. Dacă interacționăm cu mulți profesori, cu orientări diverse, într-o școală multiculturală, într-o societate complexă, e mult mai probabil sa performăm în viață decât dacă mergem la scoala de corecție, într-o dictatură…

Vă rog dragi părinți să fiți mai relaxați cu atingerile nevinovate

ale unui cățel/pisici/copac/leagăn sau cu joaca în parc in mijlocul gropii de nisip. Copiii mai mari trebuiesc învățați să se spele pe mâini DUPĂ ce se joacă sau dupa ce merg la toaletă. In rest e bine sa ne murdărim puțin😆

Ultimele stiri

Parteneri