duminică, ianuarie 29, 2023

Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă. „Riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii!”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din București, a explicat pe pagina sa de Facebook ce trebuie să facă părinţii în cazul copiilor infectaţi cu noul coronavirus, dar asimptomatici.

Acesta susține că tot mai mulți copii sunt infectați cu Sars-Cov-2 și avertizează că datele sunt îngrijorătoare.

Te-ar mai interesa: NU CONSUMA suc de portocale înainte de masă! Poți ...

„In ultimele zile am început să vedem din ce în ce mai mulți copii COVID19 pozitivi. Marea majoritate sunt diagnosticați pentru ca au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID19, într-un scenariu ce impune spitalizarea. Conform regulamentului INSMC toți copiii ce au nevoie de internare sunt testati PCR. In vară vedeam 1 caz pozitiv la 4-5 zile, acum vedem unul la cateva ore. Deci am reușit!! Iresponsabilitatea unora, prostia altora si nerespectarea regulilor de către bună parte dintre noi „a împins” infecția cu noul coronavirus și la copii. Inclusiv la cei care stau continuu acasă, având comorbidități.
Din rațiuni etice nu voi vorbi despre cazuri. Încă nu… Incă sper să realizăm că riscăm să ne omorâm și copiii, nu numai bunicii! Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor … ca și adulții ce au maladii similare.
Voi atrage atenția asupra unui scenariu ingrijorător. Deoarece mulți copii au părinții depistati COVID19 + este important să știm ce trebuie făcut cu un copil ASIMPTOMATIC. Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați)”, a fost mesajul dr. Mihai Craiu.

Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă

Dr. Mihai Craiu a ținut să tragă, de asemenea, un semnal de alarmă în legătură cu copiii asimptomatici.
„MESAJ DE LUAT ACASA – un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, a mai spus acesta.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private