joi, iunie 1, 2023

Dr. Mihail Pautov, un cunoscut medic chirurg, a explicat într-o postare video de pe contul personal de socializare de ce este bine să consumăm pâine din făină integrală și nu din făină rafinată.

Potrivit medicul Mihail Pautov, pâinea din făină integrală, despre care spune că este benefică pentru organism, are un indice glicemic scăzut și este bogată în fibte și vitamine.

„O perioadă am evitat să mănânc pâine ca înainte, pentru că, în mare, pâinea nu este bună. Există, totuși, câteva excepții. Dacă vrei să mănânci pâine sănătoasă, iată ce trebuie să faci. Asigură-te în primul rând că pâinea este din făină integrală de calitate, așa cum este această pâine, și nu din făină rafinată.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Dr. Pautov; Combină pâinea cu alte alimente

Eu dau cu unt, pun puțină sare și o combin cu un kefir. Această combinație îi scade și mai mult indicele glicemic, care deja este mai mic decât cel al pâinii din făină rafinată”, susține medicul Mihail Pautov, pe Facebook.

 

Dr. Mihail Pautov, medic specialist chirurg și își desfășoară activitatea la Clinica de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Centru de Excelență în Medicina Translațională, mai spune că pâinea din făină integrală este o sursă bună de fibre care poate ajuta la digestie și la scăderea nivelului de colesterol.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

„Pâinea cu cereale integrale poate ajuta, de asemenea, la scăderea nivelului de colesterol și la reducerea riscului bolilor de inimă, pentru că pe lângă miez, au și tărâțele din cereale integrate. Pâinea de cereale integrală este bogată, de asemenea, în nutrienți cum ar vitaminele B, fier și magneziu. În combinația de aici, o pâine bună și calitativă, și cu un kefir este un guilty pleasure, aproape sănătos! Consumați corect!”, încheie medicul Mihail Pautov.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private