
Dr. Mihail spune ce trebuie să facem în cazul unei crize de fiere : Pancreasul este un incendiu. Este important să ajungeți la medic

Peste 10 la sută din populația globului suferă de dischinezie biliară, adică o fiere leneșă. Iar o astfel de criză înseamnă de cele mai multe ori dureri insuportabile. Dr. Mihail Pautov a explicat ce este bila lenesa – sau dischinezia biliara – și ce facem cu ea?
Dischinezie biliară, cunoscută sub numele de bilă leneșă, este afectiunea caracterizata de faptul ca muschii vezicii biliare nu se pot contracta normal atunci cand trebuie sa elibereze bila, enzima digestiva ce ajuta la descompunerea grasimilor în intestinul subtire.
Te-ar mai interesa: Dr. Bilic: Aceste fructe îngrașă foarte tare, chia...
„Ficatul produce constant suc biliar, cel care ne ajută să digerăm grăsimi. Când mâncăm grăsimi, ele se îmbibă de sucul biliar și le emulsionează. Când nu mâncăm, în pauzele dintre mese, sucul biliar se acumulează în colecist. În momentul în care noi am mâncat și stomacul simte că există alimente acolo, și grăsime, în special, acest colecist se contractă. Colicistul nu se mai poate contracta cum trebuie și atunci când mâncăm ceva gras”, explică dr. Mihail Pautov.
Ce se poate face ca să reglăm această dischinezie biliară?
Medicul a oferit câteva sfaturi simple:
Te-ar mai interesa: Ce alimente declanșează sindromul intestinului iri...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.