Sari la conținut

Dr. Monica Pop: „Am pierdut o prietenă care a făcut trei cancere după vaccin. Numărul celor cu efecte secundare este uriaș!”

monica pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

După ce au fost publicate rezultatele celui mai mare studiu privind efectele secundare ale vaccinurilor Covid, dr. Monica Pop a susținut că o prietenă de-ale ar fi dezvoltat trei cancerere în urma vaccinării. 

Conform celui mai amplu studiu realizat până acum privind efectele adverse ale vaccinurilor Covid, care a implicat 99 de milioane de persoane, s-a constatat că vaccinurile Covid dezvoltate de Pfizer, Moderna și AstraZeneca au fost asociate cu o ușoară creștere a incidenței unor afecțiuni neurologice, sanguine și cardiace. Printre aceste afecțiuni se numără miocardita, pericardita, sindromul Guillain-Barré și tromboza venoasă cerebrală.

Efecte secundare ale vaccinului Covid

Cu toate acestea, specialiștii subliniază că riscurile asociate vaccinării rămân mult mai reduse decât riscurile îmbolnăvirii de Covid-19 în sine.

Studiul arată că aceste afecțiuni sunt rare și că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile asociate. Deși este important să se monitorizeze în continuare efectele adverse ale vaccinurilor, în special în cazul grupurilor de persoane cu anumite condiții medicale preexistente, datele actuale susțin în continuare recomandarea vaccinării pentru protejarea împotriva Covid-19 și a complicațiilor grave asociate cu infecția virală.

„Am pierdut și o prietenă care a făcut trei cancere după vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul ăsta nu e sigur. E posibil ca vaccinul ăsta să fi făcut foarte mult rău, că nu putem fi siguri. Numărul celor cu efecte secundare este uriaș. În Germania e o clinică ce adună efectele secundare. Programările sunt pline vreme de opt luni. Numărul de efecte secundare e uriaș”, a declarat dr. Monica Pop, la antena3.

În cadrul studiului realizat de Global Vaccine Data Network, au fost examinate 13 afecțiuni considerate de cercetători ca fiind „evenimente adverse de interes special”, pentru a evalua riscul real asociat vaccinării.

Cu toate acestea, studiul nu a luat în considerare alte posibile efecte adverse, precum sindromul de tahicardie posturală ortostatică, menționat anterior în alte cercetări. Această afecțiune provoacă dificultăți în menținerea în picioare pe termen lung, tahicardie (frecvența cardiacă de peste 100 de bătăi pe minut) în poziția verticală, amețeli, palpitații și senzația de leșin.

În plus, o altă cercetare realizată de specialiștii de la Yale School of Medicine a identificat alte manifestări post-vaccinare, cum ar fi oboseala extremă, amorțelile, dificultățile în mișcare și „ceața mentală”.

În ceea ce privește riscurile îmbolnăvirii cu Covid-19, datele Our World in Data arată că peste 13,5 miliarde de doze de vaccin au fost administrate la nivel global de la debutul pandemiei, acoperind aproximativ 70,6% din populația globului cu cel puțin o doză.

Riscurile versus beneficiile vaccinării

Rolul esențial al vaccinurilor Covid este de a preveni formele severe de infecție cu SARS-CoV-2. Studiile efectuate la nivel global au demonstrat eficacitatea crescută a vaccinurilor Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/Astra Zeneca/Serum Institute of India în prevenirea cazurilor grave de Covid-19, a spitalizărilor îndelungate și a deceselor asociate cu virusul.

Comparând riscurile asociate vaccinurilor cu cele ale infectării cu Covid-19 în absența imunizării, s-a constatat că:

  • Riscul unei afecțiuni neurologice după infectare era de 617 ori mai mare decât cel asociat vaccinării Covid-19.
  • Riscul de miocardită era mai mare după infectarea cu Covid-19 (64,9 la 100.000 de persoane) decât după imunizarea cu oricare dintre cele trei vaccinuri (35,9 la 100.000 de persoane).
  • Riscul de sindrom Guillain-Barré după infecția Covid-19 era de șase ori mai mare decât în grupul de control, în timp ce riscul post-vaccinare era de doar 0,41 de ori mai mare decât în grupul de control, conform unui studiu publicat în revista Neurology.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel