Sari la conținut

Dr. Monica Pop: E jenant că unii colegi, profitând de neştiinţa pacienţilor, mai practică aşa ceva!

Monica Pop
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dr. Monica Pop are un mesaj pentru pacienții care se grăbesc să se programeze la privat pentru operația de catarcată.

„Medicii performanţi, cu rezultate bune, au programări mai lungi! Dar merită categoric aşteptarea!”, a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

„La spitalele de stat, pacientul asigurat cumpără doar cristalinul: 1000-1500 de lei. Nici atâta nu e puţin, dar e incomparabil! Am scris această postare pentru că e o afecţiune foarte frecventă şi pentru că un pensionar a făcut la tv solicitare de strângere de fonduri pentru o operaţie de cataractă, pentru care, spune el, i s-au cerut 8.000 de lei! E posibil, în privat, dar e şi imoral”, a scris medicul Monica Pop.

Dr. Monica Pop subliniază că medicul specialist de stat şi cel de familie sunt obligaţi să dea pacienţilor trimiteri.

„Nu au voie să vă impună nimic! Nici să mergeţi la ei şi nici unde vor ei să vă trimită! Dumneavoastră alegeţi! Ei trebuie să scrie doar oftalmologie.

E jenant că unii colegi, profitând de neştiinţa pacienţilor, mai practică aşa ceva!

Sper să fie cât şi tot mai puţini!”.

Monica Pop: Această vitamină trebuie luată toată viața

Dr. Monica Pop a vorbit la un moment dat despre o vitamină care ar trebuie luată toată viață. A învățat acest lucru încă din facultate, de la un profesor mai în vârstă.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea.

Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei.

Cresterea imunitatii. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență.

Această vitamină trebuie luată toată viața. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a spus Monica Pop, la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel