miercuri, septembrie 28, 2022

„Sunt medic român”. Dr. Otilia Țigănaș, despre adevărata pandemie: „E ură, hatereală, e minciună, e răutate, e jeg”.

Mulți medici români reacționează după ce sute de protestari au intrat în curțile spitalelor Covid din Bacău, Brașov și Galați au fost luate cu asalt, în ultimile zile, de protestatari nemulțumiți de restricțiile impuse de autorități.

Dr. Otilia Ţigănaş, medic de familie în comuna Hăşmaş, judeţul Arad, este foarte cunoscută în mediul online, prin intermediul paginii sale de Facebook, dar și al blogului otiliatiganas.ro, unde publică diverse articole despre afecțiunile cele mai comune, dar şi educă lumea într-un stil inconfundabil. Cu mult umor, dar mai ales pe înţelesul tuturor.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

Recent, însă, medicul Otilia Țigănaș a publicat pe contul său de Facebook un articol amar, despre dezamăgirea pe care a simțit-o vizavi de protestatarii care au strigat „medicii sunt hoți și criminali”.

Medicul arădean Otilia Ţigănaş: „Șablon pentru hipertensivi. Scurt,  efficient”

Dr. Otilia Țigănaș,  despre adevărata pandemie: „E ură, hatereală, e minciună, e răutate, e jeg”

„Cred că pandemia REALĂ actuală este doar ațâțată de SARSCov2.
Boala, de fapt, e în noi. Și irumpe.
E ură, hatereală, e minciună, e răutate, e jeg.
Jeg uman scos la iveală de o criză biologică.
Dacă SARS-ul nu-l inventau, ne ucideam cu alte pretexte.
Postasem pe FB, nu de mult, câteva fraze despre vechea, uitata frumusețe caldă a centralistelor telefonice în rural. S-a și găsit unul (blocat) să decidă că toate erau securiste. Acu-mi vine să râd… un bou. Atunci m-a înfuriat.

Trăiesc cu medici, printre medici. Cu asistente medicale, printre asistente medicale. Cu farmaciști, printre farmaciști.

Și le/ne văd angoasa, dăruirea, dragostea, spaima… iar printre picățele, citesc pe FB abjecții despre ei/ele/noi.
Sunt mama nonbiologică, „morală”, a unui tânăr excepțional, medic rezident ATI și mi-e dat să citesc pe pagina lui de FB ce simte azi, urmat de răspunsuri ucigașe. „Să moare toți ATI-iștii”.
Sunt mama biologică a unui tânăr care muncește enorm și-i familist și-i tobă de carte și nu minte și nu fraudează, și mi-e dat să citesc ce porci sunt tinerii de azi, care nu fac nimic numa sug banu lu tata.
Sunt, eu însămi, medic care, deși azi v-a scris destule, tot azi a desurcat 5 (CINCI) cazuri speciale medicale, în care cazuri covid-ul nu-i exclus. Și am făcut-o din inimă, din conștiință.
Din toate aceste motive (și încă câteva, azi nescrise), pagina mea de FB devine o pagină a respectului reciproc între breslași.
Sunt medic român.
I-am dăruit lumii virtuale (azi nemulțumite de pandemie, apropo, jos pandemia!) i-am dăruit deci sfaturi, explicații, idei, iubire.
I-am dăruit timp. Pricepere. Frânturi din concluziile mele după nopți de documentare și lectură.
Nu știu dacă mai am putere și nervi să o fac, știu însă sigur că refuz să mai interacționez cu români care detestă medici români.
Și nu sunt în măsură să fac dosare ca la procuratură, ca să decid dreptatea.

Dacă ești un român care detestă medicii români, eu nu-s o excepție, sunt unul dintre cei pe care îi detești.

Și ne vom despărți, chiar dacă ajungem aici o pagină exclusivă cu medici și asistente.
Voiam să ne leg cumva….
N-am reușit.
Nereușind, dacă tot trebuie să aleg, rămân cu medicii și asistentele”, este mesajul dr. Otilia Țigănaș.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private