marți, aprilie 13, 2021

Alimente pline de grăsimi sănătoase. Grăsimile sunt esenţiale pentru funcţionarea organismului, prin urmare trebuie să le incluzi în alimentaţia ta zilnică. Află de la dr. Oz care sunt cele cinci grăsimi care-ţi

menţin organismul sănătos şi te ajută să slăbeşti!

Tipul de grăsimi cu care ne hrănim este esenţial pentru dezvoltarea creierului. Prin urmare, trebuie să reţii că, din moment ce creierul este alcătuit în proporţie de 60% din grăsimi, are nevoie pe tot parcursul vieţii de ele, însă nu de orice tip de grăsimi. Cercetările recente demonstrează faptul că grăsimile saturate în exces (mai mult de 10% din aportul caloric zilnic) au un efect profund dăunător asupra creierului, inducând disfuncţii ale memoriei şi învăţării cu alterarea comportamentului cognitiv.

Alimente pline de grăsimi sănătoase

1. Măslinele

Acidul oleic din conţinutul măslinelor este un tip de grăsime care împiedică depunerea grăsimilor şi conferă o senzaţie de saţietate de lungă durată.

2. Uleiul de rapiţă

Face parte din categoria grăsimilor mononesaturate. Dr Oz recomandă uleiul de rapiţă ca fiind cel mai bun ulei, deoarece conţine cele mai puţine grăsimi saturate (rele). Astfel că, spre deosebire de uleiul de măsline care are 15% grăsimi saturate, cel de rapiţă are doar 7% grăsime saturată.

3. Avocado

Conţine foarte puţine grăsimi saturate şi o cană de avocado asigură 40% din necesarul

zilnic de fibre care reglează digestia. Adaugă-l în salate pentru a le face mai consistente.

4. Fisticul

Este bogat în acid linoleic care intensifică arderea grăsimilor şi accelerează metabolismul.

5. Somonul

Are un conţinut bogat în acizi graşi Omega-3 care au un rol antiinflamator şi împiedică depunerea grăsimii în jurul abdomenului.

Ultimele stiri

Parteneri