duminică, septembrie 19, 2021

Alimentele pe care le consumi zi de zi au o influenţă semnificativă asupra tenului tău şi-l pot face să arate mai curat, proaspăt şi strălucitor. Datorită nutrienţilor care se regăsesc în unele alimente

şi care hrănesc pielea poţi să capeţi un aspect vizibil întinerit, susţine Dr. Oz.

Include 2 porţii

Pielea uscată este mai expusă ridurilor, de aceea este recomandat să consumi alimente bogate în acizi graşi omega-3. Păstrăvul, somonul şi sardinele sunt câteva dintre varietăţile de peşte recomandate de Dr. Oz pentru a hidrata pielea. Datorită acestor grăsimi sănătoase, pielea ta va arăta mai luminoasă şi sănătoasă. Include în dieta ta 1-2 porţii de păstrăv pe săptămână.

Expunerea prelungită la soare poate să cauzeze diverse probleme ale pielii, precum şi accelerarea procesului de îmbătrânire.

Prin urmare, este esenţial să foloseşti cremele cu un factor de protecţie ridicat, dar şi să asiguri nutrienţi importanţi care ajută din interior. Dr. Oz recomandă roşiile care au un conţinut ridicat de licopen care protejează pielea de radiaţiile solare. Consumă 2 roşii pe zi pentru a beneficia de acest efect, iar pentru a favoriza o absorbţie mai bună a licopenului Dr. Oz recomandă gătirea lor cu puţin ulei de măsline, potrivit eva.ro.

Ficatul are un rol esenţial în procesul anti-îmbătrânire, deoarece ajută corpul să elimine toxinele. Eficienţa lui scade pe măsură ce înaintezi

în vârstă, iar acest lucru poate să genereze inflamaţii ale pielii şi înroşirea ei. Dr. Oz spune că poţi să combaţi acest efect consumând alimente bogate în zinc. Germenii de grâu au o cantitate mare de zinc, cu rol antiinflamator şi înlătură efectul de ten înroşit.
Consumă zilnic o jumătate de ceaşcă cu germeni de grâu pe care-i poţi presăra peste iaurt, salate sau în smoothie.

Ultimele stiri