Sari la conținut

Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medici: Își poți da seama dacă ești predispus la cancer

Medic specialist de chirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Mihail Pautov explica beneficiile unei vieti sexuale active

Dr Mihail Pautov, specialist în chirurgie generală, explică oamenilor aspecte ce țin de sănătatea fiecăruia. De această dată, cel care a devenit celebrul pe micul ecran și pe social media a dezvăluit un secret pe care doar medicii îl știau. Degetul inelar arată starea de sănătate a oamenilor.

Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medici: Își poți da seama dacă ești predispus la două maladii serioase

Într-o postare  pe un cont de socializare, cunoscutul chirurg Pautov explică modul simplu în care  oamenii își pot da seama dacă sunt predispuși la două maladii serioase .

Medicul explică faptul că există indicii clare și simple care îți aratădacă ești predispus de a face la osteoartritei sau, în cazul bărbaților,  cancer de prostată.

Dr. Pautov despre riscul de osteoartrită și cancer de prostată

Dacă ai degetul inelar mai lung decât degetul tău arătător ai un risc de două ori mai mare de a face osteoartrită, dacă ești femeie, și un risc de o treime mai mare de a face cancer de prostată, dacă ești bărbat. Asta s-a constatat într-un studiu publicat în 2008 și realizat pe un număr de 2.000 de persoane. S-a dovedit că atunci când ești expus la mai mult testosteron în viața ta intrauterină, degetul tău inelar o să crească mai mult decât decât indexul tău.

Pe deoparte există și avantaje. Oamenii care au degetul inelar mai lung decât indexul au o putere atletică mai mare și o putere sexuală mai mare. Nu știu exact la ce se referă asta dar probabil că au un libido mai crescut”, a explicat medicul specialist.

„Osteoartrita este practic tocirea cartilajului dintre oase și atunci oasele încep să se frece unul de altul fără să aibă o lubrifiere sau protecție între ele. Osteoartrita de regulă afectează degetele, mâinile, coatele și genunchii”, a mai explicat chirurgul Mihail Pautov.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel