Sari la conținut

Dr. Radu Zamfir: Acesta este SEMNUL frecvent care anunță sindromul de colon iritabil

sursa foto: arhiva doctorul zilei
cum se manifestă boala?

Dr. Radu Zamfir: Acesta este SEMNUL frecvent care anunță sindromul de colon iritabil!

Poate că mulți oameni au avut simptomele acestei boli, dar nu au dat importanță acestora. Potrivit medicilor specialiști, sindromul de colon iritabil este greu de depistat pentru că prezintă simptome ce pot fi prezente și în alte afecțiuni și, din păcate, nu există tratament. 

Dureri abdominale, balonare, tulburări de tranzit, diaree, constipație, alternanța lor sunt tipice cu simptome exclusiv diurne și influențate de situațiile psihice stresante, afectează calitatea vieții, dar există multiple remedii care calmează simptomatologia.

În acest context, Dr. Radu Zamfir, chirurg la Spitalul Fundeni, a explicat cum debutează sindromul de colon iritabil, care sunt principalele semne și simptome și cum se poate trata această afecțiune.

„Sindromul de colon iritabil debutează adesea în timpul adolescenței sau la adulții tineri și se produce mai frecvent la femei decât la bărbați. Principalele semne și simptome sunt durerea abdominală și modificarea tranzitului intestinal.

Nu ignorați semnalele pe care organismul dumneavoastră vi le transmite

Durerea se poate produce oriunde la nivelul abdomenului și poate fi intensă. Indigestia, dure­rile gastrice și greața pot fi și ele uneori prezente. În mod caracte­ristic, semnele și simptomele se produc după o masă și sunt ameliorate temporar de emisia unui scaun. Persoanele cu sindrom de colon iritabil acuză frecvent o senzație de balonare și emisia excesivă de gaze, care de asemenea ameliorează starea de disconfort. Constipația reprezintă de asemenea un semn frecvent. Se poate produce și diaree, care este semnul predominant în cazul multor persoane.

Sfatul meu este să nu ignorați semnalele pe care organismul dumneavoastră vi le transmite și să acționați în consecință”, a scris dr. Radu Zamfir pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel