sâmbătă, mai 21, 2022

Dr. Șerban Bubenek. „Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului”.

În contextul pandemiei de coronavirus, nivelul de oxigen utilizat în spitale a crescut în mod evident. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția cu privire la pericolele care pot apărea din cauza utilizării excesive a oxigenului. Riscul de incendii sau explozii este foarte mare în lipsa unor echipamente medicale care să monitorizeze nivelul de oxigen.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate pe care trebuie să o ros...

„Administrarea în exces a oxigenului nu aduce niciun beneficiu pacientului. Iar în absența unor spitale cu sisteme de alarmare poate produce grave accidente, inclusiv incendii și explozii”.

Aceasta este declarația neașteptată, făcută chiar de președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, în direct la Medika TV.

Dr. Șerban Bubenek, despre medicii non-anesteziști: „Sunt noțiuni pe care nu le stăpânesc foarte bine”

În același timp, dr. Șerban Bubenek este de părere că medicii non-anesteziști ar trebui să aibă mai multe noțiuni medicale în privința administrării oxigenului pentru bolnavii de COVID-19. Acesta consideră că mulți dintre acești medici au intrat în „lupta” cu Covid mult prea repede și au noțiuni pe care „nu le stăpânesc foarte bine”.

Te-ar mai interesa: Nu face ASTA de Sfinții Constantin și Elena. Se cr...

„Probabil că le scapă niște noțiuni de fiziopatologie respiratorie, pe care nu sunt obligați să le știe în specialitățile lor diverse. Ei au fost puși în mod obligatoriu să îngrijească astfel de pacienți care sunt la limită între terapia acută și terapia intensivă, nu le stăpânesc foarte bine”, a mai spus dr. Șerban Bubenek.

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă a anunțat că în data de 20 aprilie va fi organizat un webinar, „la care sunt invitați toți colegii de alte specialități care folosesc oxigenoterapia”. Se va vorbi despre aceste lucruri „din punct de vedere fiziopatologic și al beneficiului bolnavului

Te-ar mai interesa: Lupta cu cancerul. Ce trebuie să știe românii desp...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private