Categories: Expertul zilei

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre incendiul de la Ploiești: „O cârpeală a dus la astfel de lucruri. Încă doi pacienți arși în spitale din România”

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre incendiul de la Ploiești: „O cârpeală a dus la astfel de lucruri. Încă doi pacienți arși în spitale din România”.

Medicul Tudor Ciuhodaru consideră că se poate vorbi de „o cârpeală”, în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Ploiești. Cauzele sunt și cele din spatele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț și a tutuor incendiilor din spitalele din România.

Dr. Tudor Ciuhodaru, despre incendiul de la Ploiești: „O cârpeală a dus la astfel de lucruri. Cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru”

Există „mii de nereguli” în infrastructurile spitalicești, a atras atenția medicul la Spitalul de Urgență din Iași.

„Oricâte justificări ar oferi autoritățile, bilanțul este tragic. Încă doi morți, încă doi pacienți arși în spitale din România. Spuneam încă de la incendiul de la Piatra Neamț, iată că se face chiar un an pe 14 noiembrie, nu o să uit, suntem pe un record aș putea spune european negativ.

În fiecare lună a existat câte un incendiu la câte un spital din România. Și nu știu cum se face, dar și în Italia, și în Germania, și în Franța, spitalele au fost supraaglomerate de pacienți cu COVID, dar uitați ce înseamnă să ai o structură spitalicească pusă bine la punct și personal suficient și bine instruit. Pentru că astea sunt cele două cauze majore care duc la astfel de accidente.

Dacă vorbim de infrastructură spitalicească, când a fost acel incendiu de la Piatra Neamț s-a constatat mii de nereguli în secțiile de terapie intensivă.

Am înțeles că și la acest spital s-au dat două amenzi în cursul anului, dar cu amenzile nu prea rezolvi mare lucru. Problema este cât s-au corectat aceste nereguli în spitalele din România și, din păcate, sunt lucruri care nu au fost corectate nici în acest moment.

(…) O cârpeală a dus la astfel de lucruri și cu soluții de tipul merge și așa. Eu speram încă din noiembrie anul trecut că problema este nu dacă se vor mai întâmpla astfel de evenimente, ci unde și când și, din păcate, am avut dreptate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

Medicul cere includerea spitalelor private în rezolvarea cazurilor de infectări cu Covid

În urmă cu o lună, în contextul creșterii numărului de infectări cu Covid, medicul Tudor Ciuhodaru făcea un apel la autorități de includere a spitalelor private, care au paturi de terapie intensivă, în „acest val 4 Covid”.

„Cer public includerea spitalelor private, care au paturi de terapie intensivă, în acest val 4 Covid. Este absolut nevoie ca aceste spitale, măcar pe această perioadă de foc, să devină funcționale și să asigure viața tututor românilor.

Cum au fost băgate la acel „tort” al Casei de Asigurări de Sănătate prin Ordonanțe de Urgență date prin miez de noapte, cred că este momentul să fie și ele incluse în acest circuit al tratamentelor de coronavirus”, a precizat Ciuhodaru, potrivit Antena 3.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

4 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

4 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

5 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

5 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

6 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

6 ore ago

Citeste si: