Sari la conținut

Medicii de la centrele de vaccinare anti-covid din țară, semnal pentru autorități. „Toată lumea așteaptă să își primească banii”

Medicii de la centrele de vaccinare asteapta sa isi primeasca banii

Medicii de la centrele de vaccinare anti-covid din țară, semnal pentru autorități. „Toată lumea așteaptă să își primească banii”.

De mai bine de două luni, medicii care și-au dat acceptul pentru a coordona activitatea centrelor de vaccinare din țară așteaptă să primească banii pentru munca lor. Potrivit Digi24, informația a fost făcută publică de col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a spus că instituția care trebuie să asigure remunerarea personalului vaccinator este Ministerul Sănătății.

Dr. Valeriu Gheorghiță: „Toată lumea așteaptă să își primească banii”

„Am vorbit de mai multe ori și am prezentat această situație care îmi e adusă la cunoștință din teritoriu. Probabil s-au făcut deja demersuri, însă așteptăm. Toată lumea așteaptă să își primească plata, așa cum este firesc. Din ce știu, această problemă există la nivelul tuturor centrelor de vaccinare. Nimeni nu a fost plătit până la data actuală”, a declaratcol. dr. Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță a mai spus că medicii coordonatori intenționează ca, în cazul în care nu își vor primi banii promiși, să renunțe la activitățile de coordonare pe care le desfășoară în prezent.

Ulterior, Ministerul Sănătății a anunțat că personalul medical din centrele de vaccinare va fi plătit începând de săptămâna viitoare. Mai mult de atât, vor fi achitate și cheltuielilor de organizare a centrelor de vaccinare.

Pentru luna ianuarie 2021 și o parte din luna februarie 2021, Ministerul Sănătății va realiza plăți în valoare de 4.184.000 de lei reprezentând plata personalului medical și cheltuieli de organizare a centrelor de vaccinare, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel