Sari la conținut

Dr. Vasi Rădulescu: De la 110 kg la normoponderalitate…

Dr. Vasi Rădulescu: De la 110 kg la normoponderalitate… Uite ce putem face pentru a sta departe de bolile cronice. Sfaturile sunt simple. În acest fel putem beneficia de „bună dispoziție, să fim lângă cei dragi mult timp, să ne împlinim visurile”.

Potrivit ultimelor studii, obezitatea e factor de risc pentru boli de inimă, diabet, boli neurologice, cancere, distrugeri articulare. Cum reușim să scăpăm de obezitate? Dr. Vasi Rădulescu a divulgat nouă trucuri simple.

De la 110 kg la normoponderalitate…

„În poză sunt 2 scanuri. Femei, aceeași vârstă, aceeași înălțime. În prima poză vedem obezitate, spații articulare îngustate, grăsime pe lângă organe. În a doua poză vedem puțină grăsime, spații articulare normale, normoponderalitate”, explică medicul.

Ne mișcăm puțin spre deloc

„Peste tot în lume obezitatea devine un flagel. Mâncăm prost și mult. Dormim prost și puțin. Ne mișcăm puțin spre deloc. Ne trezim cu niște kilograme în plus. În timp, acele niște devin câteva zeci. Studiile ne arată că obezitatea e factor de risc pentru boli de inimă, diabet, boli neurologice, cancere, distrugeri articulare”, mai scrie dr. Vasi Rădulescu.

Ce facem ca să nu fim în prima ipostază, unde se vede multă grăsime superficială, dar și profundă, periviscerală (adică din jurul organelor), unde se observă deja modificări articulare?

Cum facem să fim în a doua imagine, unde procentul de grăsime e normal și toate riscurile stau cuminți în banca normalității?

Sfaturi relativ simple:

1. Suntem atenți la ce mâncăm, la ore, la cantitate. Doza e regină, deci moderația își spune cuvântul.
2. Dacă avem kilograme suplimentare, apelăm temporar la un regim cu deficit caloric.
3. Nu e indicat să ținem a la longue nicio dietă, ci să construim obiceiuri sănătoase. Asta am dezvoltat în cartea Dieta Perfectă.
4. Facem mișcare. Zilnic. În măsura posibilităților noastre.
5. Punem mare preț pe somn. Fără un somn de calitate nu vom avea sănătate.
6. Ne hidratăm cu apă, nu cu sucuri pline de zaharuri.
7. Prioritate la verdețuri, legume, ceva fructe.
8. Socializarea este extrem de importantă pentru sănătatea noastră.
9. Totul va depinde de noi.

„E bine să conștientizăm asta. Alegerile noastre, strădania noastră, scuzele noastre ne duc în stânga sau în dreapta.
Din câte știu eu, avem o singură viață. Și e păcat să nu ne îngrijim de noi, să stăm departe de bolile cronice, să avem bună dispoziție, să fim lângă cei dragi mult timp, să ne împlinim visurile”, conchide medicul specialist.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel