Sari la conținut

Dr. Vlad Ciurea, despre muzică și beneficiile ei asupra creierului

Vlad Ciurea

Dr. Vlad Ciurea, despre muzică și beneficiile ei asupra creierului

Oamenii de știință au demonstrat că muzica are efecte benefice asupra procesului de accelerare a neuro plasticității și a refacerii conexiunilor. Mai mult, reface funcțiile neuronale.

Potrivit studiilor, muzica poate reduce durerea și crește mobilitatea pentru că în timpul audiției, se eliberează endorfine. Printre beneficii mai putem enumera şi îmbunătățirea calității somnului, de aceea este recomandată pentru bebeluși încă din primele luni de viață.

Și prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor emerit al Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, susține cercetările. Acesta spune că „cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”.

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea.

Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg.

Ce melodie a ridicat sala în picioare?

M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici, citat de DCNews.ro

Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica

„Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a mai zis Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie.

Recent, dr. Vlad Ciurea a explicat în cadrul unui interviu ce putem face pentru a preveni boala Alzheimer.

”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim.

Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.

Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală.în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel