luni, septembrie 26, 2022

Dr. Vlad Ciurea, despre români: „Sunt oameni foarte deștepți. Să învățăm să avem grijă de acest creier minunat care ne-a fost dăruit”.

În urmă cu câteva zile, prof. univ. dr. neurochirurg Vlad Ciurea și-a lansat astăzi cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”.

Dr. Vlad Ciurea și-a lansat cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”

„Am trecut printr-o criză sanitară de proporții în ultimii ani, acum, războiul este aproape de granițele țării. Trăim vremuri agitate și fiecare dintre noi trebuie să gestioneze corect stresul și să aibă grijă de această bijuterie care i-a fost dăruită: creierul. De aceea, am dorit să scriu o carte accesibilă publicului larg, fără pregătire medicală, în care să discut atât despre patologiile care afectează structurile cerebrale, cât și despre obiceiurile benefice, care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos.”, a declarat acesta.

Te-ar mai interesa: Tradiții: Ce să faci să-ți crească părul lung și b...

„Studiez creierul uman de mai bine de 50 de ani și nu m-am plictisit un moment. Sper să vă transmit și dumneavoastră entuziasmul meu pentru această bijuterie cu care fiecare dintre noi suntem înzestrați în cadrul evenimentului de lansare a noii mele cărți: „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”. Sunt nerăbdător să-l reîntâlnesc pe bunul meu prieten Părintele Constantin Necula și să discutăm împreună despre știință și credință”, a transmis Ciurea.

„A fost o adevărată provocare, motiv pentru care doresc să le mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit în acest demers: echipei care m-a ajutat cu redactarea, conducerii spitalului clinic Sanador, care mi-a asigurat condițiile optime pentru redactarea acestei monografii.

Te-ar mai interesa: S-a inventat plasturele hi-tech: Cum ne ajută în l...

Și, nu în ultimul rând, doresc să adresez mulțumiri speciale Părintelui Constantin Necula și maestrului Horațiu Mălăele pentru atenția pe care au acordat-o manuscrisului și pentru gândurile frumoase pe care mi le-au transmis și pe care le veți putea descoperi pe copertă. Părintele Necula a scris o prefață absolut extraordinară pe care am citit-o și recitit-o deja de câteva ori cu mare bucurie.”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „„DUMNEZEU NE-A DAT ȘI NE-A MAI PUS ŞI-N TRAISTĂ, NOUĂ, ROMÂNILOR, UN CREIER FOARTE FRUMOS, UN CREIER FOARTE BUN. ROMÂNII AU UN IQ FOARTE DEZVOLTAT." AEXARU SĂNĂTATEA CREIERULUI PEÃNTELESUL TUTUROR A SANADOR Sănătatea a viață! BOOKZONE”

„Românii sunt oameni foarte deștepți, întreprinzători. Să învățăm să avem grijă de acest creier minunat care ne-a fost dăruit”

În urma numărului mare de reacții pozitive și gânduri bune, prof. Vlad Ciurea a transmis un gând special pentru români, pe pagina sa de Facebook.

„După cum am mai spus în nenumărate ocazii de-a lungul acestei cărți, românii sunt oameni extrem de primitori, de calzi. Românii sunt oameni foarte deștepți, întreprinzători. Da, da, nu este o glumă, e fascinant cu ce viteză prinde un român din zbor notele unei melodii, cu ce viteză desface un motor și reușește să-l facă la loc.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Românii au foarte multe capacități, sunt un popor întreprinzător, cu o tehnicitate înnăscută. Să-nveți limbi străine cu atâta ușurință, să-nveți să cânți așa de frumos, să fii posesor al unei limbi melodice.

Ca să nu mai zicem de intelectualii de mare ținută precum: Mihai Eminescu, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, nume care mi-au venit în minte fără să mă gândesc foarte mult, apoi Emil Palade, care a primit Premiul Nobel în Medicină (1974). Exemplele sunt multe, lista poate continua!

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Iată, românii au dat și dau continuu lumii toate aceste lucruri. De ce, în ciuda tuturor acestor realități, noi ne blamăm unii pe alții sau pe noi înșine, vorbim urât, ne tracasăm unii pe ceilalți, ne invidiem? Nu înțeleg de ce, pentru că este loc pentru toată lumea.

Mai bine să învățăm să avem grijă de acest creier minunat care ne-a fost dăruit și să lăsăm ceva bun în urma noastră! Sper ca informațiile din această carte să vă fie de folos! Un gând bun!”, a scris profesorul Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private