duminică, ianuarie 29, 2023

Dramă de nedescris. În lipsa testului COVID, au rămas cu bunica moartă în casă.

Pandemia de coronavirus dă naștere unor situații din ce în ce mai dramatice. Un caz unic a avut loc la Târgu Mureș, unde o familie bolnavă de Covid-19 a rămas cu bunica moartă în casă. Cristina Bilciu este cunoscută în orașul său. Cu toate acestea, regizorul de teatru a rămas cu bunica moartă în casă, în urma unei situații absurde.

Te-ar mai interesa: Leguma care îți îmbunătățește nivelul de zahăr din...

Bilciu a poevestit pe pagina sa de Facebook că în urma simptomelor evidente, au sunat la DSP pentru a fi testați. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că cei de la DSP le-au spus să se testeze pe banii lor iar familia Cristei Belciu nu dispunea de acești bani. Între timp le-a murit bunica, iar cei de la pompe funebre nu puteau să ridice trupul fără dovada testului COVID.

Dramă de nedescris. În lipsa testului COVID, au rămas cu bunica moartă în casă

„Update: M-a contactat prefectul județului Mureş şi şeful DSP Mureş. Cred că se rezolvă.
Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem covid: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e covid.
DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de covid. Acum bunica a murit.
Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem covid, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de covid si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem.
Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica,nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea covid. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”, a fost mesajul Cristei Bilciu.
Duminică, în urma mediatizării cazului, regizoarea din Târgu Mureș a revenit cu un mesaj pe contul său de Facebook, în care anunța că, în sfârșit, totți membrii familiei sale au fost testați de COVID.
„Ne-a testat ieri DSP. Suntem pozitivi toți trei”, a spus Bilciu.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private