vineri, ianuarie 27, 2023

Drama ducesei și a mii de cupluri din întreaga lume. Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, a dezvăluit astăzi că ea și prințul Harry, 36 de ani, au suferit un avort spontan în timpul verii, într-un eseu emoțional scris pentru New York Times.

Ducesa a spus că și-a pierdut al doilea copil după ce a simțit o „crampă ascuțită” în timp ce îi schimba scutecul fiului ei Archie.

„Știam, în timp ce îmi strângeam în brațe primul copil, că îmi pierd al doilea copil”, a spus Meghan.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei cărora niciun bărbat nu le poa...

Ea a continuat să descrie cum a privit „cum i se frânge inima soțului meu în timp ce el încerca să țină bucățile sfărâmate din mine”.

Meghan a scris că „pierderea și durerea ne-au afectat pe fiecare dintre noi în 2020”.

Tânăra de 39 de ani și-a împărtășit experiența pentru a-i îndemna pe oameni să „se gândească să-i întrebe pe ceilalți din jurul lor,„ sunteți bine?”.

O sursă apropiată de ducesă a confirmat la BBC că ducesa se află în prezent într-o stare bună de sănătate, iar cuplul a vrut să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat în iulie, apreciind cât de des este avortul spontan.

Te-ar mai interesa: Cauzele urinării frecvente noaptea la femei și băr...

Ducesa și prințul Harry, ducele de Sussex, s-au mutat în California pentru a trăi departe de lumina reflectoarelor mediatice, după ce s-au retras în calitate de regi superiori în ianuarie.

Primul lor copil, Archie, s-a născut pe 6 mai 2019.

Ducesa și-a început articolul descriind o „crampă ascuțită” pe care a simțit-o în timp ce îl îngrijea pe Archie.

„Am căzut pe podea cu el în brațe, fredonând un cântec de leagăn pentru a ne menține pe amândoi calmi, melodia veselă un contrast puternic cu sentimentul meu că ceva nu era în regulă”, a scris ea.

Te-ar mai interesa: Eructațiile (râgâielile) excesive pot fi un semn d...

„Câteva ore mai târziu, eram întinsă într-un pat de spital, ținându-l de mâna pe soțul meu. Am simțit palma palmei sale și i-am sărutat încheieturile, umede de lacrimi”.

„Uitându-mă la pereții albi și reci, ochii mi-au licărit. Am încercat să-mi imaginez cum ne vom vindeca.”

Meghan a arătat clar de la primul eveniment în care a vorbit în calitate de viitoare mireasă a lui Harry că își dorește ca vocile femeilor și experiențele femeilor să fie auzite mai clar.

Te-ar mai interesa: România, cifrele unei realități crude. Aproape 300...

Acum a scris despre pierderea ei și despre durerea ei de inimă. Ea a stabilit-o în contextul unui an de turbulență uluitoare. Și a făcut cu această ocazie o pledoarie pentru toleranță și compasiune.

Ducesa a continuat: „A pierde un copil înseamnă a purta o durere aproape insuportabilă, trăită de mulți, dar despre care puțini au vorbit.

„În durerea pierderii noastre, soțul meu și cu mine am descoperit că într-o cameră de 100 de femei, 10 până la 20 dintre ele vor fi suferit de avort spontan.”

Te-ar mai interesa: Medic român: Cura cu apă alcalină combate orice bo...

„Totuși, în ciuda caracterului uluitor al acestei dureri, conversația rămâne tabu, plină de rușine (nejustificată) și perpetuând un ciclu de doliu solitar.”

„Unii și-au împărtășit curajos poveștile; au deschis ușa, știind că atunci când o persoană spune adevărul, ne dă permisiunea ca noi toți să facem același lucru”

Se estimează că una din patru sarcini se termină într-un avort spontan, potrivit carității Tommy.

Moașa lui Tommy, Sophie King, a spus că a vorbi despre pierderea bebelușilor în timpul sarcinii este „un adevărat tabu în societate”, așa că „mamele precum Meghan care își împărtășesc poveștile sunt un pas vital în descompunerea stigmatizării și a rușinii”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private