Sari la conținut

Dulce otrava: cum ne distruge zaharul sanatatea

Chiar daca ne chinuim sa bem ceaiul sau cafeaua fara zahar, zilnic introducem in organism mai mult zahar decat ar trebui din produse alimentare pe care nici nu le-am banui ca ar avea zahar.

Cat de greu este, de fapt, sa traim „sugar-free”?

 

Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie. Mai mult de atat, unii oameni de stiinta au constatat ca zaharul poate crea dependenta.

 

Cercetatorii francezi din Bordeaux au facut mai multe experimente prin care au concluzionat ca receptorii pentru dulce nu exista in organism in momentul nasterii, ci se dezvolta pe parcurs de introducem in corp produse alimentare dulci. Stimularea intensa a receptorilor invatati sa perceapa dulcele genereaza semnala specifice in creier care suprascriu, practic, toate mecanismele de autocontrol. Astfel apare dependenta de dulce si imposibilitatea de a ne abtine in fata produselor preferate cu zahar.
Continuarea pe Lyla.ro

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel