Sari la conținut

Dulciurile fără zahăr, mai nesănătoase decât dulciurile normale? Iată cum pot deveni acestea toxice

gustarile pot duce la un metabolism slab
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
alimente ce pot duce la un metabolism slab

Persoanele care suferă de diabet sau care, pur și simplu, vor să îl elimine zahărul din alimentație aleg diferite produse fără zahăr din comerț. Specialiștii anunță, însă, că anumite produse pot fi chiar mai dăunătoare.

Anumite produse nu conțin zahăr rafinat, însă sunt bogate în grăsimi și îndulcitori artificiali. Astfel, pot fi chiar mai toxice decât produsele care conțin zahăr.

Nutriționistul Corina Zugravu mărturisește că înainte de a cumpăra un produs care nu conține zahăr, este bine să citim foarte bine eticheta. Acesta poate conține îndulcitori artificiali, sau naturali, însă depinde de produs sau diverse grăsimi nesănătoase.

Produsele fără zahăr nu sunt mai sănătoase!

„Apoi, mai există produsele fără zahăr care, pentru a avea un oarecare gust, sunt încărcate cu grăsimi de diverse tipuri care nu sunt absolut deloc sănătoase. Și eviți zahărul, în schimb dai peste un produs caloric care mai are, poate, și alte ingrediente care nu sunt deloc sănătoase”, a declarat nutriționistul Corina Zugravu la Antena 3.

Și dulciurile fără zahăr îngrașă

Corina Zugravu susține că aceste produse, deși nu au zahăr, conțin îndulcitori, iar valoarea calorică ar putea fi una asemănătoare ca în cazul produselor care conțin zahăr sau chiar mai mare.

Nutriționistul dă ca exemplu siropul de glucoză sau siropurile naturale, bogate în calorii, fructoză și glucoză și care sunt deloc sănătoase, dar sunt prezente în majoritatea dulciurilor din comerț.

”Zahărul este înlocuit cu altceva cu calorii foarte multe și acestea îngrașă chiar mai mult decât produsele care ar fi avut zahăr. Plus că se mai ascunde în denumirea ”fără zahăr”, în produse în care este introdus altceva, care nu este zahăr.

De exemplu, sirop de glucoză, sau sunt siropuri naturale care au și acelea foarte multe calorii, sunt bogate în glucoză și fructoză, care nu sunt deloc sănătoase”, adaugă nutriționistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel