Sari la conținut

Dumitru Constantin Dulcan, despre Arsenie Boca: Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei

Prof. dr. Constantin Dulcan
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi de aur de la prof. dr. Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan, despre Arsenie Boca: Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei.

În perspectiva profesorului Dumitru Constantin Dulcan, iubirea este un sentiment care poate fi cu greu exprimat în cuvinte.

„Scânteia divină din noi este în inimă, acolo nu greșești”

„Iubirea este un câmp afectiv care impune o condiție: ca între doi parteneri să fie un echilibru. Întotdeauna, când unul e mai sus și altul e mai jos, apare o suferință, deci, într-o iubire, cei doi parteneri trebuie să facă efortul de a fi întotdeauna pe picior de egalitate.

Sigur că balanța oscilează când în sus, când în jos, dar important este să revină la echilibru. Iubirea este un câmp care unifică, armonizează. O iubire care nu îți crește energia, vitalitatea, care nu-ți dă sentimentul de fericire, nu e iubire, este un chin”, consideră celebrul neurolog.

Decizia corectă nu este cea cerebrală, susține profesorul Dulcan, ci este cea venită din inimă, locul din corpul uman în care se află „scânteia divină”.

De când eram tânăr, chiar dacă nu știam ce știu acum, am constatat că avem două instrumente de decizie. Ești într-o situație de dubiu, te întrebi: să fac asta sau să nu fac…

Dacă întrebi creierul, el analizează circumstanțele raționale, ia ca elemente niște circumstanțe pasagere, efemere, de aceea, de cele mai multe ori răspunsul care vine din creier e greșit. Dacă întrebi inima, inima conține adevărul, pentru că acolo e sălașul divin.

Scânteia divină din noi este în inimă, acolo nu greșești. Acolo e doar sentiment. Inima nu zice nici da, nici nu. Simți acel lucru, că-l vrei sau că nu-l vrei. De câte ori am făcut contra inimii, am greșit.

Iar acum știu, sunt pe cu totul alte coordonate de cunoaștere și știu că adevărul este în inimă. În noi este scânteia divină, iar Dumnezeu știe mai bine decât tine. Acolo, în inimă, este Dumnezeu.”

Dumitru Constantin Dulcan, despre Arsenie Boca: Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei

În opinia profesorului Dumitru Constantin Dulcan, unul dintre puținii oameni care a reușit să trăiască conform învățăturilor lui Iisus Hristos este părintele Arsenie Boca.

„Emoţia pleacă din inimă, este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Emoţia înseamnă în primul rând energie”, a explicat profesorul Dulcan, într-o emisiune la Antena 3.

Neurologul Dumitru Constantin Dulcan a explicat cum iubirea autentică poate determina creierul uman să realizeze perforaţe remarcabile, precum cele înfăptite de Arsenie Boca.

„Din miliardele de oameni care populează pământul la ora actuală, doar câţiva au aceste haruri. Aceste abilităţi de a şti, cum ştia părintele Arsenie Boca, totul despre tine, înainte de a îi spune. De la nume şi istoria personală, la ce boli urmează să faci şi sfaturi cum pot fi prevenite.

Nu mai vorbim despre acel eveniment de teleportare la care Arsenie Boca asistă la înmormântarea mamei, fără să fie acolo în sine. Aceste performanţe pe mine ca om de cunoaştere ştiinţifică mă interesează să ştiu cum este posibil. Există o explicaţie a lucrurilor, dincolo de dimensiunea divină în numele căreia a acţionat părintele Arsenie Boca şi alţii..

Este în acelaşi timp o confirmare a lucrurilor extraordinare care se spun despre Iisus Hristos. Toţi cei care trăiesc în dimensiunea divină cu emoţia, cu sufletul din punct de vedere ştiinţific…

Institutul din California spune textual că inima are în jur de 50 de milioane de neuroni prin care decide la nivel de emoţie. Emoţia pleacă din inimă, este transmisă creierului, care o decodifică în trăirile noastre. Aceşti oameni au trăit emoţia divină. Emoţia înseamnă în primul rând energie.

Ca gândul nostru să se transforme în realitate este nevoie de energia emoţiei, emoţia are nevoie la rândul ei de energia lucrurilor. Evident, energia pozitivă. Bucuria, iubirea, acea energie fantastică emanată de creier, care pur şi simplu devine realitate. Aceeaşi realitate pe care dacă noi, ceilalţi am fi ştiut să o trăim de aceeaşi manieră, probabil că ajungeam la performanţe apropiate de cele ale lui Arsenie Boca”, a declarat Dumintru Constantin Dulcan.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel