Sari la conținut

Dumitru Constantin Dulcan. „Orice dezechilibru emotional aduce, mai devreme sau mai tarziu, boala”. Cum poti sa-ti controlezi emotiile negative

Dumitru Constantin Dulcan. „Orice dezechilibru emotional aduce, mai devreme sau mai tarziu, boala”. Cum poti sa-ti controlezi emotiile negative

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan a demonstrat inca din anul 1981 ca ceea ce gandim creeaza universul in care existam. Odată cu aparitia cartii sale, „Inteligenta materiei”, profesorul Dulcan ii sfatuieste pe oameni ca eliberand gandurile negative, acestia pot atinge esenta divina.

„Stresul, care azi a luat proportii gigantice, ura, mania, indoiala, neincrederea in ceilalti, invidia, gelozia provoaca in corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are si ea un efect nociv asupra organismului, nu doar ca impiedica vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli.

Dar stiati ca si frica ne face rau? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna. Intr-o cusca s-a pus un miel si intr-o cusca alaturata s-a pus un lup. Mielul a murit in scurt timp de stresul provocat de frica. Orice dezechilibru emotional aduce, mai devreme sau mai tarziu, boala”, a dezvaluit Dumitru Dulcan.

Dumitru Constantin Dulcan. Cum poti sa-ti controlezi emotiile negative

Profesorul Dulcan sustine ca, mai devreme sau mai tarziu, oamenii vor fi nevoiti sa invete cum sa-si controleze emotiile negative. In acest mod, ei vor invata ca boala poate fi tinuta departe prin proprie vointa.

„Incerc sa nu ma implic afectiv intens, sa nu ma enervez. Daca cineva imi greseste, fac un efort sa-l iert, gandindu-ma ca poate intr-o zi va intelege si el ceea ce inteleg eu acum. Sa iertam, fiindca iertarea face ca pH-ul corpului sa vireze spre unul alcalin, favorabil sanatatii. Sigur ca sunt si suferinte care nu pot fi evitate. Dar e important sa ramanem constienti ca fiecare minut de suferinta sau stres ia din viata celulei noastre”, a spus dr. Dulcan.

Sunt importante pauzele. De pilda, profesorul Dulcan ne indeamna sa ne luam macar 10 minute pauza, la fiecare ora. In care sa ne golim mintea si sa respiram adanc. Putem sa ne ridicam de la birou si sa privim ceva frumos pe fereastra. Sau, in loc sa bem trei cafele cu ochii in computer, sa bem un ceai fara sa ne gandim la nimic altceva. Sa ne bucuram de gustul si aroma lui.

Lucrurile simple si respiratia corecta sunt cele care ne pot echilibra sistemul nervos. Toate tehnicile de relaxare se bazeaza pe respiratie. Oboseala vine si dintr-o lipsa de oxigenare a creierului.

„Stau cateva minute cu ochii inchisi, incerc sa imi reprezint oboseala ca senzatie la nivelul creierului. Si apoi, cu fiecare expiratie profunda, imi imaginez ca o elimin. Fiecare isi poate crea propria lui tehnica. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Ma relaxez, ma concentrez pe starea de bine si cald, o trec prin inima si apoi o trimit acolo unde ma doare. Fac asta de cateva ori si durerea dispare,” a mai spus Dumitru Dulcan.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel