joi, iunie 1, 2023

După cât timp iese alcoolul din organism și când te poți urca la volan, în siguranță. Medicii ne avertizează asupra faptului că ficatul are un ritm de metabolizare care nu poate fi accelerat nici cu somn și nici cu exerciții fizice.

Timpul de eliminare a alcoolului din sânge diferă de la un individ la altul, în funcție de greutate și de vârstă. Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi complet eliminat din organism de trei ori mai greu decât dacă ar fi consumat berea în aproximativ o oră.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

În cât timp iese vinul

Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la două ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.

În ceea ce privește vinul, 250 de ml consumați în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ două ore și 15 minute, în timp ce dacă aceeași cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puțin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.

La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentrație de 40% se elimină în aproximativ o oră jumătate. Dacă o femeie consumă o bere într-o oră, are nevoie de aproximativ două ore și 20 de minute ca alcoolemia ei să revină la 0, iar dacă berea se consumă mai rapid, în doar 30 de minute, timpul necesar este ceva mai mare de 7 ore.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă predipsune la fibroză pulm...

În cazul vinului, 250 de ml sunt eliminați complet în aproximativ 3 ore și 20 de minute dacă el este consumat în aproximativ o oră, dar dacă se bea mai rapid, răspunsul la întrebarea în cât timp iese alcoolul din organism este aproximativ 6 ore.

Eliminarea a 50 de ml de băutură spirtoasă cu o concentrație de 40% alcool se face în aproximativ două ore, urmând ca în cazul în care cantitatea e dublată la 100 de ml, timpul necesar eliminării să crească și el la 4 ore și jumătate. Chiar și așa, medicii spun că indiferent de individ și de cantitatea de alcool consumată, ”alcoolul iese complet din sânge abia după 24 de ore”.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Tocmai de aceea, dacă șoferii au consumat noaptea precedentă mult alcool, este indicat să nu se urce la volan a doua zi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private