Sari la conținut

După ce a primit un diagnostic crunt, fiica lui Meme Stoica s-a apucat de un sport neobișnuit. ”Alcalinizează sângele”

fiica lui meme stoica
Sursa foto: arhiha doctorulzilei.ro
fiica lui meme stoica, cancer de tiroida

Din cuprinsul articolului

Teodora Stoica, fiica de 28 de ani a lui Meme Stoica, managerul general de la FCSB, s-a decis să-și schimbe radical viața după ce a primit un diagnostic crunt, în urmă cu 3 ani. 

“Acum 3 ani, am avut o problemă de sănătate care mi-a dat 2 opțiuni. Să accept limitele impuse sau să mă adun și să înfrunt situația head-on. Nu imediat, nu cu încrederea pe care o am acum, însă am respins prima variantă. Mi s-a spus că viața mi se va schimba radical. Aveau dreptate, însă ce nu știa nimeni (cu atât mai puțin eu) e că se va schimba în bine.

A durat mult până să pot vorbi despre asta, pentru că am vrut ca atunci când o fac, să fiu complet vindecată emoțional. Și să pot inspira și alți oameni care au situații similare. Așa că voi începe să împărtășesc cu voi lucruri care m-au ajutat, în speranța că vă vor ajuta și pe voi. Toate greutățile sunt binecuvântări deghizate”, a fost postarea făcută de fiica lui Mihai Stoica.

Teodora Stoica le-a dezvăluit internauților că s-a apucat de înot în ape înghețate, un sport despre care se spune că alcalinizează sângele.

Beneficii ale înotului în apă rece

  • Îți întărește sistemul imunitar. Efectele înotului în apă rece asupra sistemului imunitar au fost studiate îndelung. Apa rece ajută la creșterea numărului de celule albe din sânge, pentru că organismul este forțat să reacționeze la condițiile în schimbare. Astfel, în timp, sistemul imunitar se întărește, iar organismul are o mai mare putere de a se feri de afecțiuni. Foarte mulți dintre cei care participă la concursuri de înot în apă rece sunt rareori bolnavi.
  • Îți îmbunătățește circulația. Înotul în apă rece stimulează circulația sângelui, ajutând astfel la încălzirea extremităților. În scurt timp vei renunța să te mai plângi de mâini și picioare reci sau de frig. Specialiștii recomandă înotul în apă rece în special bătrânilor.
  • Arde eficient calorii. În timpul înotului în apă rece, inima trebuie să pompeze mai repede sângele, iar corpul trebuie să depună mai mult efort pentru a-și păstra temperatura optimă. Astfel, se ard mult mai multe calorii decât în timpul înotului în condiții obișnuite. Nu este o coincidentă faptul că înotătorii sunt în general mai slabi.
  • Reduce stresul. Stresul, problema universală a omului modern, afectează considerabil calitatea vieții. Dacă te simți epuizată, înotul în apă rece este soluția optimă. Te menține în formă și îți conferă energie. Uită de stres, apăsare și epuizare fizică și psihică înotând măcar o dată pe lună în apă mai rece decât ești obișnuită!

“Acum un an pe vremea asta am început să înot. Știam doar că e un sport recomandat tuturor, nu mi se părea ceva captivant. Nu știam dacă voi putea înota bine, practic n-aveam așteptări. Eram doar entuziasmată că încep ceva nou. Astăzi m-am alăturat echipei naționale de înot în ape înghețate. Nu m-am gândit vreodată că atunci când plec undeva. Mai ales când e frig afară, primul google search va fi “lacuri/râuri în zonă”. Nu știi niciodată ce îți rezervă viitorul”.

Fiica managerului general de la FCSB va participa în ianuarie la Campionatul Mondial de Ape Înghețate, care se va disputa în Franța. Paul Georgescu, antrenorul Teodorei Stoica, a făcut o serie de dezvăluiri despre fiica lui Meme Stoica. Teodora Stoica va participa la probele de 50 și 100 de metri de la Campionatul Mondial de Ape Înghețate.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel