duminică, iunie 4, 2023

Cifrele copiilor răniți și decedați în războiul lui Putin sunt în creștere. De la începutul războiului din Ucraina, soldații ruși au ucis fără milă peste 140 de copii, iar 216 au fost răniți. Anunțul a fost făcut de avocatul poporului de la Kiev, citat de Kyiv Independent.

Cu multă grijă, dar şi cu teamă, cadrele medicale din spitalul de copii din Nikolaev îi duc pe bebeluşi la adăpost, în subsol. Buncărul este plin de copii răniți, iar în spital, pe masa de operaţie, medicii fac eforturi supraomeneşti ca să-i salveze.

Te-ar mai interesa: Transpirații nocturne: 7 motive pentru care ați pu...

Durere fără margini! Medic către un copil rănit în război: „Nu plânge, totul va fi bine”

Medicul Alexandru Plitkin, şeful spitalului, spune operează pe bandă rulantă. De exemplu, un băieţel rănit tocmai a fost adus cu ambulanţa, dintr-un sat bombardat de ruşi. Bucăţi dintr-o rachetă au ajuns în trupul fragil al copilului.

„Iată un fragment de şrapnel. Aici avem toată talpa. Osul este distrus. Copilul va fi pregătit pentru operaţie. Nu plânge! O să-ţi arătăm şi ţie pozele mai târziu. Acum o chemăm pe mama, să vină să te ia. Totul se va rezolva” explică medicul.

Medicul spune că operația a fost amânată din cauza bombardamentelor, iar cel mic este nevoit să suporte durerile cauzate de explozibil.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Alți copii sunt duşi, în grabă, în incubatoarele din subsol. Aici, fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. Medicii încearcă să-şi menţină calmul. Iar mamele plâng şi se roagă ca teroarea să se termine.

Irina, un alt copil rănit în război. Acum primeşte tratament în buncărul spitalului.

Copilul a fost lovit. Proiectilul a distrus totul

„Copilul a fost lovit. Proiectilul a distrus totul, podul, podeaua. Toate sunt distruse. Am făcut deja două operaţii: una în regiunea noastră şi una aici. Acolo, au scos bucăţile de şrapnel, iar aici i-au cusut mâna. Foarte greu a fost, nici nu-mi pot aminti” ne-a povestit mama unei fetițe.

Te-ar mai interesa: Pericolul din pahar. Această băutură poate crește ...

La doar 8 ani, Dima trebuie să suporte chinuri greu de descris. Este rănit grav la picior. Se îndrepta cu familia spre biserică când o rachetă a explodat lângă ei. Şi părinţii lui sunt în spital. În altul însă. Aici, este cu bunica.

„Copilul şi tatăl mergeau spre biserică, iar mama venea în întâmpinare. Deoadată, s-a produs o explozie. Au sărit bucăţi peste tot.

Dima a luat-o la fugă, iar tatăl l-a acoperit din spate. Tata a fost rănit în piept, Dima are piciorul frânt.

Te-ar mai interesa: Semințele care desfundă vasele de sânge, curăță co...

Acum, tata este internat într-un spital cu mama, iar eu cu nepotul sunem aici”, a spus o bunică.

În ciuda eforturilor supraomeneşti ale medicilor, doi copii au murit din cauza rănilor provocate de bombardamente.

„Pe doi dintre ei n-am reuşit să-i salvăm din cauza rănilor grele. Astăzi, avem aici 3 copii care se reabilitează. Am făcut operaţii complicate, iar copiii işi revin treptat.

Te-ar mai interesa: Un nou studiu arată care este principala cauză a s...

Se află mereu in buncăr pentru că au suferit şi o traumă psihologică” a spus Alexandru Plitkin, medic șef spitalul de pediatrie din Nicolayev, potrivit Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private