miercuri, mai 12, 2021

Durerea în piept, adesea, reprezintă un simptom serios pentru afecțiuni grave, precum cele cardiovasculare. Cu toate acestea, este important să știi că durerea poate fi cauzată și de alți factori, precum

anxietatea sau probleme musculare. 

Dacă manifestați astfel de dureri, este indicat să consultați un medic pentru a determina cu exactitate cauza și originea durerii. Astfel, puteți evita repercusiuni grave, dacă este vorba despre o problemă serioasă de sănătate.

Durerea în piept nu semnalează mereu afecțiuni cardiovasculare

Potrivit DC Medical, această durere poate fi provocată și de alți factori, ceea ce înseamnă că nu mereu există un motiv de îngrijorare. Însă este recomandat să comunici întotdeauna simptome neobișnuite unui specialist.

Plămânii

Ați observat că s-a scurtat puțin respirația

și asta vă provoacă dureri în piept? Sursa durerii ar putea fi în plămâni. Durerea este mai ales acolo când respirați cu adevărat adânc? Este înțelept să vă vizitați medicul de familie pentru a vă examina plămânii, deoarece aceștia vă pot spune exact ce nu este în regulă.

Stresul

Aveți o senzație de strângere ca într-o menghină și încordare în piept? Sunt șanse ca aceasta să fie cauzată de panică sau stres. Probabil că durerea vă îngrijorează, ceea ce înrăutățește durerea în piept! Încercați să aflați de unde vine stresul. În plus, căutați relaxare și faceți ceva pentru a vă îndepărta mintea

de la lucruri care vă creează stres. De exemplu, faceți ceva distractiv cu prietenii, vizionați un film frumos sau vorbiți, faceți o plimbare prin pădure.

Stomac

Simțiți o durere ca o arsură în piept și se răspândește în spate? Atunci ar putea fi arsuri la stomac. Această durere poate apărea imediat după masă. Simțiți arsuri la stomac și durere în piept, deoarece se simte mai ales în esofag. Cum scăpați de această durere? Asigurați-vă că, atunci când vă culcați, corpul superior este mai sus așezat decât restul corpului. Acest lucru va face ca durerea să dispară încet.

Mușchi

Simțiți

o durere ascuțită în piept? Există mari șanse să fie cartilajul și mușchii care vă conectează coastele de stern, care sunt puțin iritați. Ați putea avea ceva numit Sindromul Tietze. Aceasta este o afecțiune inocentă și rară care face ca legătura cartilajului dintre stern și coaste să fie dureroasă. De obicei, se ameliorează într-un timp scurt.

Inima

Suferiți de dureri toracice care nu scad după o perioadă de odihnă? Atunci ar putea fi vorba de un deficit de oxigen. Nu este nevoie să intrați în panică! Sună mult mai grav decât este, de fapt. S-ar putea să aveți deja un deficit de

oxigen după ce ați mâncat o masă bogată, după exerciții fizice sau când aveți stres. Odihniți-vă și stați întins. Veți observa că durerea dispare! Cu toate acestea, în cazul în care durerea nu dispare și începeți să experimentați greață, neliniște sau senzație de transpirație, consultați un medic.

Ultimele stiri

Parteneri