Sari la conținut

Durerea în piept. Simptom pentru multe afecțiuni grave

Durerea în piept. Simptom pentru multe afecțiuni grave! Care sunt cauzele și când ar trebui să mergi la medic. Există cinci probleme frecvente ale acestei situații. Gândul te poate duce imediat că ai putea avea probleme cardiace, pe lângă aceacestă problemă medicală, medicii spun că există și altele care generează disconfort sunt altele.

Te confrunți cu înțepături în piept? Este posibil să ai probleme cardiace

Așadar, înțepătura din piept este un simptom care poate fi cauzat de numeroase afecțiuni, cum sunt cele cardiace, pulmonare, afecțiuni ale esofagului, mușchilor toracelui și nervilor intercostali.

Fiindcă unele dintre aceste boli sunt severe, durerile și înțepăturile din piept pot fi un semnal de alarmă pentru o problemă gravă. Dacă este minor, un astfel de disconfort poate fi ignorat până la dispariția lui, însă dacă este sever poate speria pe mulți oameni.

De aceea, iată care sunt cinci dintre cele mai întâlnite cauze ale înțepăturilor în piept:

  1. Cauze frecvente ale înțepăturilor în piept. Înțepăturile în piept sunt generate de afecțiuni cardiovasculare, boli ale plămânilor, tulburări digestive, probleme osoase sau musculare ori de anxietate sau atac de panică.
  2. Afecțiuni cardiovasculare. Bolile de inimă, care se manifestă prin junghiuri în piept, sunt angina (constă într-un blocaj în vasele de sânge ale inimii), miocardita (inflamație a mușchiului inimii care determină apariția febrei, a oboselii și a problemelor cu respirația), pericardita (inflamație/infecție a sacului din jurul inimii), prolaps de valvă mitrală (o valvă nu se poate închide adecvat, ceea ce duce la dureri în piept, palpitații și amețeală) și infarct miocardic (dacă fluxul sanguin din vasele de sânge este redus, părți din mușchiul inimii pot muri).
  3. Printre afecțiunile pulmonare, care duc la apariția înțepăturilor în piept, se numără: pleurezia (inflamație sau iritare a mucoasei dintre plămâni și cutia toracică), pneumonia (boala este însoțită și de febră, frisoane sau tuse), embolism pulmonar (apare atunci când un cheag circulă prin vasele de sânge), pneumotorax (are loc în urma unui traumatism la nivelul pieptului), hipertensiune pulmonară și astm (afecțiunea mai aduce și dificultăți de respirație, respirație șuierătoare, tuse).
  4. Tulburări digestive. Tulburările digestive pot genera înțepături în piept. Una dintre acestea este boala de reflux gastroesofagian, care se manifestă prin senzație de arsură, care apare după o masă copioasă. De asemenea, poate fi vorba de hipersensibilitate esofagiană, când esofagul devine dureros, de ruptură esofagiană, de ulcer peptic(apare la fumători și la persoanele care consumă alcool în exces) sau de hernie hiatală (protruzie a stomacului deasupra diafragmului).
  5. Probleme osoase sau musculare. Înțepăturile din zona pieptului pot fi determinate de probleme ale coastelor sau de o întindere musculară. Tusea puternică poate genera răni sau inflamații ale mușchilor și tendoanelor dintre coaste, cauzând dureri în piept.
  6. Înțepături în piept generate de anxietate sau atac de panică. Stresul, anxietatea și atacul de panică pot fi sursa înțepăturilor în piept, a palpitațiilor, transpirațiilor, amețelilor și a respirației îngreunate. Pentru a le combate, este recomandată evitarea situațiilor stresante și adoptarea unui stil de viață sănătos, conform BZI.

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel