Sari la conținut

Dureri tipice asociate cu cancerul care necesită îngrijiri medicale imediate

Dureri asociate cu cancerul care necesită îngrijiri medicale
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Dureri tipice asociate cu cancerul

Dureri asociate cu cancerul. Durerea asociată cu cancerul nu are o singură definiție sau nu poate fi definită într-o manieră specială, deoarece intensitatea și gradul durerii variază de la individ la individ și de la locația și natura creșterii canceroase.

Mulți oameni suferă de durere în timpul cancerului. Fiecare pacient cu cancer va avea un prag diferit al percepției durerii. Doar pacientul va putea descrie intensitatea durerii resimțite. Cu ocazia consulturilor medicale periodice, pacientul trebuie să-și informeze medicul despre momentul apariției episoadelor dureroase și despre eficiența sau ineficiența tratamentului.

Dureri tipice asociate cu cancerul care necesită îngrijiri medicale imediate

În momentul consultului medical, este foarte important ca medicului să i se răspundă cu sinceritate și cât mai la obiect, atunci când întreabă despre caracterul durerii.

În acest articol, vom explora diferitele dureri asociate cu cancerul, astfel încât să îi ajute pe cititori să înțeleagă durerea și să obțină ajutor medical cât mai devreme. Trebuie să știți că concluzia în jurul durerii trebuie testată și aprobată medical.

  • Durere neuropatică: Durerea asociată cu nervul se numește durere neuropatică. Acest lucru este declanșat atunci când există o presiune și/sau leziuni ale nervilor. Această durere se simte ca o senzație de arsură sau furnicături. Mulți oameni simt, de asemenea, că ceva se târăște sub piele.
  • Durere în os: Acesta este un tip de durere frecvent întâlnit la pacienții cu cancer. Acest lucru este observat mai proeminent la acei pacienți la care cancerul s-a răspândit până la os. Este o durere care se simte ca o durere pulsatilă.
  • Durere în mușchi: Cunoscută medical sub numele de durere de țesut moale, această durere este resimțită în mușchii sau organele corpului. Această durere acoperă o zonă mare a corpului la un moment dat și se simte ca o crampe sau o durere ascuțită.
  • Durere fantomă: Durerea fantomă rezultă din operație. American Cancer Society îl definește ca un efect de lungă durată al intervenției chirurgicale, dincolo de durerea chirurgicală obișnuită.

Dacă vi s-a îndepărtat un braț, un picior sau chiar un sân, este posibil să simțiți în continuare durere sau alte sentimente neobișnuite sau neplăcute care par să provină din partea absentă (fantomă) a corpului. Medicii nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru, dar durerea fantomă este reală; nu este „totul în capul tău”.

De ce ar trebui să vă informați medicul despre durere

Mulți pacienți ezită să se deschidă asupra durerii. Acest lucru se datorează parțial pentru că nu vor să deranjeze medicul și parțial pentru că nu vor să aducă în discuție o altă problemă înaintea altora.

Din păcate, majoritatea pacienților nici măcar nu înțeleg durerea. Este foarte important să informați medicul despre durere, astfel încât să se poată administra medicamente și medicamente care să le anuleze efectul. Există mai multe analgezice care pot ameliora durerea. Dar nu vă prescrie singur astfel de medicamente și așteptați ca medicul să vă recomande.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel