miercuri, august 4, 2021

Un dispozitiv pentru tratarea durerilor de spate, adus din SUA și unic în Europa, este disponibil din luna mai, în România. Contracturile musculare răspund excelent la acest tratament

Medicii Clinicii

ExMedica din București, unde a fost pus în funcțiune noul aparat, recomandă tratamentul cu Soleve mai ales celor care au contracturi musculare de cauză neprecizată, nu când este vorba de o hernie de disc ruptă sau alte afecțiuni la nivelul coloanei care impun intervenția chirurgicală.
70 de pacienți, tratați cu rezultate foarte bune
De tratamentul cu aparatul Soleve au beneficiat până acum 70 de pacienți, în două luni de când acesta funcționează în România.

Medicul controlează ședințele computerizat. Se recomandă o zi pauză între tratamente pentru o mai bună eficiență
Medicul controlează ședințele computerizat. Se recomandă o zi pauză între

tratamente pentru o mai bună eficiență

„Rezultatele sunt foarte bune. Am tratat mai ales contracturi care au apărut de la poziții vicioase sau de la eforturi extreme, la cei care joacă tenis, baschet, fac fitness (apar mai ales în cazul celor care fac excese, fără a se antrena sistematic)”, ne-a explicat medicul primar neurolog Cristina Gorgan, care coordonează tratamentele din Clinica ExMedica.
Medicul spune că un consult neurologic prealabil ședințelor cu Soleve e obligatoriu. „Am avut câteva situații în care era nevoie de intervenție chirurgicală, însă pacienții se temeau să

o facă”, ne-a mai povestit medicul. Recent, au fost tratați gratuit cu acest dispozitiv bătrânii cazați la azilul de la Mănăstirea Pasărea de lângă Capitală, dar și călugărițele care îi îngrijesc pe aceștia.
Iată cele mai frecvente boli care apar la nivelul coloanei vertebrale, simptomele lor și soluțiile cele mai bune de tratament.
1. Hernia de disc
Este o boală tot mai des întâlnită, pusă mai ales pe seama sedentarismului. Hernia de disc poate fi rezultatul unor traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, dezvoltându-se astfel fisuri la nivelul stratului exterior al discului. Materialul

gelatinos din interiorul discului poate fi împins în afară sau se poate rupe în bucăți.
Simptome
l durere foarte puternică, de obicei se poate duce în jos pe picior
l slăbiciune, furnicături, amorțeală (implică și leziuni de nervi)
l dacă hernia apare la nivel cervical, durerea și amorțeala apar la nivelul umerilor, brațelor sau pieptului
l dacă hernia este localizată la nivel lombar apare lombosciatica.
Hernia de disc poate să apară la orice nivel al coloanei vertebrale, însă cele mai frecvente sunt cele lombare și cervicale. Medicii nu recomandă însă tratamentul cu Soleve în herniile

de disc grave. „Nimic în lume nu va putea să înlocuiască cuțitul atunci când hernia este ruptă în canal, când există o tumoră vertebrală, o malformație arterio-venoasă”, explică medicul primar neurolog Cristina Gorgan, de la Clinica ExMedica. Tratamentul poate fi făcut însă ulterior intervenției chirurgicale, pentru a scăpa de așa numitele dureri restante.
2. Discopatia lombară
Este o afecțiune a coloanei vertebrale manifestată prin modificări degenerative ale discurilor intervertebrale din zona lombară. Apare din cauza microtraumatismelor repetate sau a stresului fizic. „Se poate trata cu Soleve patologia discului intervertebral. Nu se operează dacă un fragment a protuzionat. Apar însă contracturi musculare și, implicit, durere de la asta”, explică medicul Cristina Gorgan. Soleve acționează prin relaxarea musculaturii.
Simptome:
l dureri situate în zona lombo-sacrală ce iradiază pe unul dintre membrele inferioare.
l Durerea fiind foarte puternică va determina bolnavul să meargă șchiopătat.
3. osteoartrita
Cea mai întâlnită afecțiune a coloanei este deteriorarea discului (osteoartrita).
În timp, discurile se deshidratează sau se usucă, iar oasele și ligamentele ce alcătuiesc coloana vertebrală devin mai puțin flexibile.
Deteriorarea discurilor este o reacție normală a organismului și nu constituie o reală problemă, ele dăunează
numai atunci când acestea încep să pună presiune asupra ramificațiilor nervoase din apropiere sau pe măduva spinării. Și acest tip de probleme se pretează la tratamentul cu noul dispozitiv Soleve.

Ai dureri de spate?
Nu le lasă să se agraveze!
Aparatul Soleve, creat special pentru durerea de spate, unic in Europa, vă așteaptă la Clinica ExMedica București. Tratamentul se realizează la recomandarea doamnei Cristina Gorgan, medic primar neurologie, împreună dr. Radu Serescu. Aparatul Soleve vă poate trata cu succes printr-o procedură foarte eficientă, eliminând rapid durerea și ameliorează mult mobilitatea pacientului. Metoda este neinvazivă, tratamentul durează 30 de minute, protocolul include șase ședințe,
într-un interval de trei săptămâni.

Răspund foarte bine la tratamentul cu SOLEVE și patologiile fără un diagnostic cert. Mulți pacienți vin investigați (RMN), au toate analizele normale, probele inflamatorii sunt normale, sunt trimiși la reumatologie și totuși au dureri”.
Cristina Gorgan, medic primar neurolog
Program medici
• Dr. Cristina Gorgan –
Luni 14-20
și Miercuri 14-20
• Dr. Radu Serescu
Marți 14-20 și Joi 14-20
Pentru mai multe informații sau programări ne puteți contacta prin formularul de contact sau la telefoanele:
021.210.84.55
021.210.84.42
0756.088.023

Ultimele stiri

Parteneri