Sari la conținut

Durerile de urechi. Remedii naturale pentru ameliorarea disconfortului

mâncărime
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Durerea de ureche

Durerile de urechi sunt mai frecvente în cazul copiilor, însă se pot dezvolta și la adulți. De cele mai multe ori, durerea este resimțită numai într-o ureche și poate fi de intensități diferite.

Durerea de ureche poate avea diverse cauze, de la infecții până la iritații ale urechii. De asemenea, aceasta poate să apară și în urma unor probleme dentare. În acest caz, durerea poate proveni de la maxilar sau dinți.

Cauze frecvente ale durerii de ureche:

  • infecție a urechii
  • acumulare de cerumen
  • schimbarea presiunii
  • infecție a sinusurilor
  • obiecte străine în ureche
  • utilizarea bețișoarelor de bumbac pentru curățarea urechilor

Remedii naturale pentru ameliorarea durerilor de urechi

Dormitul în poziție ridicată

Dormitul în poziție ridicată poate ajuta la reducerea presiunii acumulate în ureche, având un efect de calmare a durerii.

Guma de mestecat

Guma de mestecat este indicată, în acest caz, atunci când există schimbări de presiune. Dacă durerea de urechi are loc în timpul unui zbor sau apare la atunci când te afli la înălțimi mai mari poți mesteca guma pentru a reduce presiunea și senzația de urechi care pocnesc.

Exerciții pentru gât

Uneori, durerile de urechi sunt cauzate de tensiunea muschilor din jurul canalului auditiv, exercitand astfel presiune in toata zona. In acest caz, cateva exercitii pentru gat pot ameliora disconfortul. De exemplu, rotiti usor gatul si capul, radicand umerii pana aproape de urechi; repetati pe parcursul zilei, scrie sfatulmedicului.ro.

Ulei de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai poate fi utilizat in multe moduri. Cateva picaturi de ulei fierbinte pe zi poate reduce semnificativ durerile de urechi. Cu toate acestea, inainte de a fi folosite direct in interiorul urechii, se recomanda testarea pe piele pentru a se verifica riscul de alergie.

De asemenea, se recomanda diluarea uleiului din arbore de ceai cu uleiul de masline sau uleiul de migdale (de obicei intre 3 si 5 picaturi la 1 ml de ulei). Uleiul din arbore de ceai are proprietati antiseptice, antifungice si antiinflamatorii.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: