Sari la conținut

Dușmanii creierului. Dr. Ciurea trage semnalul de alarmă

dr. Vlad Ciurea
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Neurochirurgul Vlad Ciurea, despre efectul consumului de mici asupra organismuilui

Dușmanii care ucid creierul. Lista este lungă, însă Dr. Vlad Ciurea le-a enumărat pe cele mai nocive. Acesta spune ce să elimini din alimentație și ce să adaugi. Printre acestea se numără mâncărurile grele. Celebrul medic le-a exclus din alimentație. Iată care sunt acelea.

În cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, moderat de Cătălin Măruță, Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie, a spus ce alimente nu trebuie să lipsească din alimentația pentru un creier sănătos.

„Statul înseamnă sedentarism, înseamnă boli și de aici încep tensiune, diabet, colesterol. Toate bolile se adună, din doctor în doctor. Mă mișc, deci exist. (…) Mișcarea este foarte importantă. Contează mult și alimentația. Am scos toate mâncărurile grele, am scos slana, care e bună, dar în cantități mici. Ca și peștele gras”, a spus Vlad Ciurea.

Din alimentația pentru creier, „nu trebuie să lipsească fructele, nucile, semințele de dovleac”.

Usturoiul curăță vasele

Medicul mai spune că „ceapa, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul împing procesele cerebrale. Este foarte interesant! Este dovedit că usturoiul curăță vasele. Am un prieten din comunitate care mănâncă usturoi așa cum mâncăm noi semințe și spune că este pentru sănătate, foarte bine!”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”, moderat de Cătălin Măruță.

Alimentație cât mai curată și mișcare, a reiterat Vlad Ciurea.

Profesor Dr. Vlad Ciurea: Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a scris Vlad Ciurea pe Facebook.

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe”. Creierul nu poate funcționa sub „furie, stres, scandal, claxoane”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.

„Dacă cineva îți aruncă o vorbă urătă, zâmbește și mergi mai departe. Să încercăm să ne detașăm și să facem tot posibilul pentru ca acest creier dat de Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze. Nu poate funcționa, însă, sub furie, stres, scandal, claxoane. Nu poate de la natură”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea în cadrul unui interviu acordat DCNews.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel