duminică, iunie 4, 2023

Obiceiul de a urina după contact intim este benefic, mai ales pentru femei. Acest lucru se datorează faptului că urina elimină bacteriile din organism, ceea ce poate ajuta la prevenirea dezvoltării infecțiilor tractului urinar.

Actul intim crește riscul infecțiilor urinare, asta pentru că bacteriile pot ajunge de la nivelul organelor genitale în uretră. Uretra este tubul care conectează vezica urinară de orificiul uretral. Bacteriile pot apoi să-și croiască drum de la uretră la vezică, ducând la dezvoltarea unei infecții urinare.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

Urinarea după contact intim previne infecțiile urinare

Urinarea după contact intim ajută la eliminarea bacteriilor din uretră, prevenind atfel infecții urinare. ”Femeile au un risc de până la 30 de ori mai mare decât bărbații de a dezvolta infecții urinare. Acest lucru se întâmplă din două motive: în primul rând, uretra feminină este aproape de vagin și anus. Asta înseamnă că bacteriile se pot răspândi cu ușurință din aceste zone în uretră. În al doilea rând, uretra este mai scurtă la femei decât la bărbați. Iar, bacteriile care intră în uretră pot ajunge mai ușor în vezică,” potrivit ginecologilor citați de medicalnewstoday.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

În cazul bărbaților, urinarea după contact este mai puțin importantă. Acest lucru se datorează faptului că bărbații au o uretră mai lungă. Ca urmare, bacteriile din zona genitală pot să ajungă mai greu în vezică.

Previne sarcina?

Ei bine, urinatul dupa contact nu previne o sarcină nedorită. Uretra și vaginul sunt părți separate ale anatomiei feminine. Ca urmare, urinarea nu va afecta spermatozoizii care intră în vagin. Utilizarea prezervativului sau a altor metode contraceptive sunt singurele modalități de a preveni sarcina.

Te-ar mai interesa: Pielea uscată și pruritul, semne ale unor probleme...

Previne infecțiile cu transmitere sexuală?

Urinatul dupa actul intim nu previne infectiile cu transmitere sexuala. Acestea se transmit prin absorbția bacteriilor prin mucoasele din interiorul corpului în timpul actului sexual. Urinarea după sex nu va împiedica aceste bacterii să intre în organism. Utilizarea unui prezervativ în timpul sexului poate ajuta la reducerea riscului de boli cu transmitere sexuală.

La cât timp după contact ar trebui să faci pipi?

Nu există un timp recomandat pentru a urina după contact. În general, cu cât mai devreme, cu atât mai repede poți elimina bacteriile înainte ca acestea să ajungă în uretra.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Dacă nu reușești să urinezi, bea un pahar sau două de apă. O cantitate mai mare de urină va fi, de asemenea, mai eficientă în eliminarea bacteriilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private